1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAĞAŞTI: ''YABANCI BİR ŞİRKETLE İMZALANMASI YASAL DEĞİL”
DAĞAŞTI: ''YABANCI BİR ŞİRKETLE İMZALANMASI YASAL DEĞİL”

DAĞAŞTI: ''YABANCI BİR ŞİRKETLE İMZALANMASI YASAL DEĞİL”

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılacak Hala Sultan Camii ve müştemilatına ilişkin çevre protokolünün birliklerine üye olmayan yabancı bir şirketle imzalandığını basından öğrendiklerini açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Faik Dağaştı, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılacak Hala Sultan Camii ve müştemilatına ilişkin çevre protokolünün birliklerine üye olmayan yabancı bir şirketle imzalandığını basından öğrendiklerini açıkladı.

“Gayri yasal olan ve suç oluşturan bu durum İrsen Küçük hükümetinin yozlaşmış icraatları adına gelinebilecek son noktadır” diyen Dağaştı, inşaatın kayıtlı ve yerli sınıf karnesi olmayan müteahhitler tarafından yaptırılması durumunda tepkilerinin sert olacağını söyledi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Faik Dağaştı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, 8 Nisan 2013’te imzalanan protokolü geçen günlerde basın aracılığıyla öğrendiklerini belirterek,  “söz konusu protokol içerisinde yer alan, inşaatın yapılmasını temin eden yabancı firmanın birliğimize kaydı aranmaksızın, KKTC’de faaliyet göstermesi için gerekli kararların aldırılması ve çalışma ortamının sağlanmasının yetkililerimiz tarafından üstlenildiği açıkça yazmaktadır”dedi.

Bu kararla, Kıbrıs Türkü’nün geleceğinin, onurunun ve zenginliğinin hiçe sayıldığını savunan Faik Dağaştı, protokolü imzalayanların kamu vicdanıyla yargılanmasını diledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.