1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAHA 4 YAŞINDA YAŞAMA ACI VEDA!
DAHA 4 YAŞINDA YAŞAMA ACI VEDA!

DAHA 4 YAŞINDA YAŞAMA ACI VEDA!

Trafikten düşmüş, sigortasız araba, üstelik ehliyette yok...

A+A-

 

Hayrünisa Çapur'a çarparak ölümüne neden oldu

Trafikten düşmüş, sigortasız araba ile yola çıkan, üstelik ehliyeti olmayan Emine Annaç, 4 yaşındaki Hayrünisa Çapur’a çarparak ölümüne neden olmakla yargılandı

Gazimağusa’da 27 Aralık 2012 tarihinde yönetimindeki GF 674 plakalı araç ile 4 yaşındaki Hayrünisa Çapur’a çarparak ölümüne neden olan Emine Annaç’ın davası dün sona erdi. Mahkeme ehliyetsiz olarak araç kullanarak kazayı yapan sanık Emine Annaç’ı suçlu bularak 2 yıl hapis cezasına mahkum etti. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanığın 27 Aralık 2012 günü Gazimağusa’da 28.Tümen Caddesi ile Üç Çakırlar Caddesi’ni bağlayan yol üzerinde yolun solundan sağına geçmeye çalışan 4 yaşındaki Hayrünisa Çapur’a çarpıp üzerinden geçtiğini söyledi.

Hayrünisa Çapur’un ağır yaralanarak Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ancak kurtarılamadığını anlatan Mesutoğlu, sanığı gerek kendi kabul beyanları gerekse iddia makamının mahkemeye aktardığı olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi.

“Aileler büyük acılar yaşıyor…”

Ölümle neticeleren trafik kazalarına yasa koyucunun 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü belirten Mesutoğlu, bununda suçun vahametini ortaya koyduğunu belirtti. Ülkemizde ölümlü trafik kazalarının önlenemez bir şekilde arttığını ve ailelerin ölen fertlerinin ardından büyük acılar yaşadığını hatırlatan Mesutoğlu, ölümlü trafik kazalarının toplumda büyük acılara neden olduğunu vurguladı.

“Ehliyetsiz trafiğe çıkması kabul edilemez”

Sanığın ehliyetsiz, sigortasız ve kayıttan düşmüş bir araç ile trafiğe çıkmasının asla kabul edilemeyeceğini vurgulayan Mesutoğlu, kazanın gerçekleştiği mahalde hız sınırının 50 km olduğunu, olay yerinde fren izi olmadığını ve sanığın yola çıkan küçük çocuğu görmesini engelleyecek her hangi bir durumun olmadığını söyledi.

Mesutoğlu tüm bunların sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktörler olduğunu belirtti.  

Anne de gerekli tedbiri almadı

Sanığın hiçbir trafik kuralına uymadan konu kazayı yaptığını ve küçük Hayrünisa’nın ölümüne neden olduğunu söyleyen Mesutoğlu, ölümlü trafik kazalarına ibret verici, caydırıcı ve kamu vijdanını rahatlatıcı cezalar verilmesi gerektiğini, bu cezanın da hapislik dışında bir ceza olamayacağını söyledi.

Küçük Hayrunisa’nın annesinin kazada yaralanmadığını, bunun da anne ile Hayrünisa’nın yan yana olmadığının bir kanıtı olduğunu anlatan Mesutoğlu, bu durumdan da annenin yeterli tedbiri almadığının anlaşıldığını söyledi.

Sanığın suçlarını kabul ederek adaletin tecellisine erken katkı koyduğunu, bakmakla yükümlü olduğu iki çocuğu olmasını ve sabıkasız olmasını sanık lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdiklerini belirten Mesutoğlu, sanığı 2 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.