1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAHA PAHALI OLACAK
DAHA PAHALI OLACAK

DAHA PAHALI OLACAK

Ekmekçiler Birliği Başkanı Ömer Çıralı, beş yıldır ekmeğin fiyatının değişmediğini belirterek, girdilerin aşırı yükselmesi nedeniyle ekmeği 1 TL’ye yükselttiklerini söyledi ve ekledi:

A+A-

Ekmekçiler Birliği Başkanı Ömer Çıralı son beş yıldır ekmeğe zam yapılmadığını ancak
girdilerin artmasından dolayı artık dayanamayıp fiyatı artırdıklarını açıkladı.Elektrik, mazot ve un giderlerinin beş yılda çok arttığına dikkat çeken Çıralı, elektriğin kilovatının 12 kuruştan 40’a, mazotun litresinin ise 1.5 TL’den 3 TL’nin üzerine çıktığını kaydetti.

Fırıncıların zamlardan dolayı bir çıkmazın içerisine girdikten sonra 85 kuruş olan ekmeğin fiyatını bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 TL’ye çıkardıklarını ifade eden Çıralı, “Hükümet ekmek fiyatının değişmemesi için bu işi çok uzattı. Ancak, artık dayanacak gücümüz kalmadığı için fiyatı biz değiştirmek zorunda kaldık” dedi.

Kara fırınlar yeniden açıldı!
Çıralı, ekmek fiyatının daha fazla artmaması için çaba sarf edeceklerini ve bu konuda alternatifler üzerinde çalıştıklarını söyledi.Zam yapmamak için çözüm formülleri üretip fiyatı aynı tutabileceklerini de kaydeden Çıralı, kara fırın denilen ve 1987 yılında kanser yaptığı gerekçesiyle kapatılan köy fırınlarının tekrardan açıldığını belirtti.

Her köyde bir veya iki adet kara fırın bulunduğuna dikkat çeken Çıralı, bu fırınlara hiçbir denetim yapılmadığını, hijyen olmayan koşullarda ekmek üretildiğini iddia etti. Ülkede buraların denetiminde otorite boşluğu olduğu için belediyeler ve Çevre Dairesi tarafından kimin denetim yapacağını bilmediklerini ve denetimi bir birlerine attıklarını söyleyen Çıralı, şöyle devam etti:
“Girdilerin bu ülkede daha fazla yükseltilmemesi gerekir. Üretiyoruz ama giderler yüksek çıktığı için giderlerimizi ödeyemiyoruz. KKTC’de yaklaşık 30 fırın var ve bunların yanında 13 tane de market fırını bulunuyor. Market fırınları belirli ararlıklarla ekmeğin fiyatını düşürüp haksız rekabet yapıyor. Ancak biz bir şey yapamıyoruz. Çünkü adam başka üründen onu çıkarıyor. Ama ekmekçi bunu yapamıyor.”

KAYNAK:KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.