1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DAİRELER AHIR GİBİ” KKTC'DE NELER OLUYOR?
“DAİRELER AHIR GİBİ” KKTC'DE NELER OLUYOR?

“DAİRELER AHIR GİBİ” KKTC'DE NELER OLUYOR?

Yolsuzluklar... Hırsızlıklar

A+A-

 

Dilek, vatandaşlara, hayvanların bile yaşayamayacağı baraka içerisinde hizmet verildiğini savundu

Kamu çalışanları için KITAMS ile ortak yaptıkları eylemin sonuç verdiğini söyleyen Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, “ahır” benzetmesi yaptığı dairelerin tadilat ve temizliği için start verildiğini açıkladı. İnsanların yıllarca popülizm yapılarak kullanıldığına vurgu yapan Dilek, “Belli insanları bu ülkede kahraman yapmak için, o meclise koyup da onlara milletvekilliği vasfı yaratmak için popülizm yaptık.

Bu insanlar yıllarca kullanıldı. Ek mesai ile kamuda onun dayısı, bunun amcacı, senin partin,benim partim noktasıyla gidildi” dedi.

“OLAYLAR GÜLÜNÇ NOKTAYA GELDİ”
ADA TV’de Erçin Şahmaran’ın sorularını yanıtlayan Kamu-İş Başkanı Sami Dilek’in açıklamalarından öne çıkan detaylar şu şekilde; “Çok vahim noktalarda sıkıntılı ortamlarda çalışanlarımızın talebi üzerine, bir uyarı grevi yaptık. Bu olaylar artık gülünç noktaya gelmiştir. Bir sendikada, devletin kurumunu, elinde parası hazır para vermek isteyen vatandaşımızın olduğu yerde, ahır denilebilecek, hayvanların bile yaşayamayacağı baraka içerisinde hizmetler veriliyor.

Bu vatandaşlara karşı da işlenen ayıptır. Havasız, klimaların bozuk olduğu, temizlik, hijyenden ortamdan yoksun insanlar çalışıyor. Bakan’ın biri oraya gidip ‘ben sizin yerinizde olsam bu ortamda çalışmam’ demiştir. Kendi ağzından, bunu söyleyebilirim. Son zamanlarda yaptığımız grevlerden dolayı belli gelişmeler olmuştur. Bu gelişmeler oranın sağlıklı bir ortama, hatta oradan kurtulup başka bir yere gidileceğinin ihalesi de yapılıyor, temizlik yapılıyor binada da. Bunu yapmak için illa ki eylem mi olması gerekirdi?

“KAMU ÇALIŞANLARININ ÇAĞRISINA KULAK VERDİK”
Bizim görevimiz değil bunlar ancak mecburen yapılmayan işlere de müdahale etmemiz gerekiyor. O insanların çağrısına kulak verdik ve eylemimizi yaptık. 1-2 ay içerisinde kiralık dahi olsa, eski Vergi Dairesi’nin olduğu yerin karşısına taşınacak arkadaşlarımız. Bir yetki karmaşası da doğmuştur. Eskiden vergi dairesi bünyesinde olan birimin ulaştırma bakanlığına verilmesi ile ilgili. Oradaki çalışanların ne olacağım noktasında endişe ve sıkıntıları vardır.

Bunu çözebilmek için de yasaların yapılması lazım. Herkes vergi dairesinin kadrosunda olduğu için belli statüleri de var, bu kadar yıl o kadroyu doldurmuş insan endişe duymakta. Bizden teşkilat yasalarının yapılmasını talep etmekte. Çok kötü ortamda olan yerin vatandaşlarımızın adına ülkeye ve kamuya yakışır duruma getirilmesini temenni ediyoruz.

“İNSANLAR İŞİNİ HALLETMEK İÇİN 4-5 KEZ DAİREYE GİDİYOR”
Biz her zaman eylem yapıyoruz diye tepki alıyoruz ancak biz KITAMS ile birlikte Kamu-İş ile birlikte eylemimizi gerçekleştirdik şuanda da işe yaradı eylemlerimiz. 40 yıldan beri bin bir mazeret ile yapılamayan şeyler oldu. 40 yılda bir devlet kurulmuş bu devletin yapılandırılmasında hiçbir adım atmamışsın. Yapılanlar da dökülme noktasına gelmiş. Yapılanlar yarı buçuk yapılmış.

Temennimiz vatandaşı koşturmama adına. Yıllarca vatandaş koşturuyor. Düşünün bir Tapu Dairesi, adam 4-5 yere gidiyor bir işini halledebilmek için… 40 yıldan beri yapılandırılamayan hiçbir statü belirlemeyen bu sorumsuzların, meclise gelen hükümetlerin çalışma hayatını sorgulama noktasına gelmişlerdir. Dünyanın başka ülkelerinde görüyoruz bütün bakanlık ve daireler bir çatı altında toplanmış. En iyi ve kaliteli hizmet veriliyor.

“YILLARCADAYI- AMCA NOKTASINDAN GİDİLDİ”
Belli insanları bu ülkede kahraman yapmak için, o meclise koyup da onlara milletvekilliği vasfı yaratmak için popülizm yaptık. Bu insanlar yıllarca kullanıldı. Ek mesai ile kamuda dayı amca senin benim partim noktasıyla gidildi. Biri gitti diğeri geldi, işe alınanlar işten çıkartıldı kendi adamlarını alıp diğerlerini ezdi.

Kamuyu birbiri ile vuruştura vuruştura bu noktaya geldi. Hoyratça harcamalar yapıldı. 97 yılında yüzde 10 bütçenin ek mesai ödenmiştir. 90 milyon TL! Neler yapılmaz o para ile? Harcandı, verildi, gereksiz mesailer yapıldı, arabalar kullanıldı, masraflar ödendi, yolsuzlukla, hırsızlıkla kamuya zarar verildi.”

Star KIbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.