1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. DAKİKALARCA DÖVÜP ATEŞE ATTILAR!
DAKİKALARCA DÖVÜP ATEŞE ATTILAR!

DAKİKALARCA DÖVÜP ATEŞE ATTILAR!

Taksim Gezi Parkı protestoları sırasındaki polis müdahalelerine yönelik tartışmalar sürerken, Antalya’da 3 gencin 17 polis tarafından dövülmesi görüntüsünden sonra, yeni bir işkence kaydı daha açığa çıktı.

A+A-

İstanbul Sancaktepe'de Gezi eylemleri sırasında 5 polisin Hakan Yaman isimli bir kişiyi dövdükleri, bir polisin gözüne sert cisim sokarak gözünü çıkardığı ve ateşe attıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Elif Eylem Kınacılar, suç duyurusuna kırıklar, görme kaybı ve yanıkları gösteren adli tıp raporu ile olay anında çevredekilerin yaptığı video çekimi görüntülerini ekledi. Avukat Kınacılar'ın savcılığa delil olarak sunduğu görüntülerde 5 polisin bir kişi döverek sürüklediği ve sonra yanan bir ateşin yanında bıraktığı görülüyor.

Kınacılar'ın dün İstanbul Anadolu Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde şu vahim iddialar dile getirildi:

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

"GÖZÜNE CİSİM BATIRIP ATEŞE ATTILAR"

"Hakan Yaman, 3 Haziran 2013 günü saat 22.30-23.00 sıralarında Sancaktepe Birgül Sokakta bulunan evine gitmek için Sancaktepe Demokrasi Caddesindeng eçmekte iken TOMA'da görevli 5 polis tarafından ölümüne kast edercesine saldırıya uğramış, gözünü kaybetmiş, ciddi bir şekilde yaralanmıştır.

Servis şoförü olarak çalışmakta olan Yaman, arıcını park ettikten sonra evine gitmekte iken, o tirehte vuku bulan olaylarla ilgisi yokken (olsa bile uğradığı saldırının hukuki geçerliği yoktur) bölgede görev alan polis memurları ve TOMA'da görevli polislerin müdahale etmesi sonucu atılan gaz bombası ile sağ karırn boşluğundan vurulmuştur. Yere düşmesi üzerine 5 kişilik kolluk kuvveti grubu tarafından yerde sürüklenerek ve dövülerek işkence edilmiş, bu sırada polislerden biri tarafından gözüne sert bir cisim sokularak gözü çıkarılmıştır. Yerde haraketsiz kalan Hakan Yaman o sırada yakında yanmakta olan ateşin içine polisler tarafından atılmıştır.

İŞKENCE VE CANAVARCA HİS

Olay tartışmasız biçimde işkencedir. Çünkü 5 polis dakikalarca darp etmiş, yetmemiş gözünü çıkarmış, o da yetmemiş ölmesi için ateşye atmıştır. Tüm bu olay silsilesi kayıtlar ve videodan da görüleceği üzere şüpheliler canavara bir hisle bu eylemlerini gerçekleştirmiştir.

ADLİ TIP RAPORU

Yaman'ın öldüğünü düşünen polisler olay yerinden uzaklaşmıştır. Polis memurlarının uzaklaşmasından sonra kendi çabasıyla ateşken çıkmış ve çevredeki insanların yardımı ile Sancaktepe Bölge Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Burada mağdurun durumu ağır olduğu için ilk müdahale yapılamamış ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Adli raporda da belirtildiği üzere, Yaman'ın baş ve yüz kısımnda ciddi hasar oluşmuş, elmacık ve çene kemikleri ile alın ve burun kemikleri kırılmış, sol gözde görme kaybı meydana gelmiş ve vücudun muhtelif kısımları ciddi şekilde yanmıştır."

 

Vatan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.