1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DALGALAR GEÇİT VERMEDİ
DALGALAR GEÇİT VERMEDİ

DALGALAR GEÇİT VERMEDİ

Dalgalardan kaçan gemileri Taşucu Limanı’na sığındı

A+A-

Dalgalardan kaçan gemileri Taşucu Limanı’na sığındı

Mersin'in Silifke ilçesi Taşucu Beldesinde KKTC’ye sefer yapan feribotlar ile bölgeden geçen yük ve yolcu gemileri hava muhalefeti ve dev dalgalar nedeniyle Taşucu Limanı'na ve koyuna sığındı.
Taşucu Liman Başkanlığın'dan edinilen bilgiye göre, iki gündür devam eden şiddetli rüzgar nedeniyle Akdeniz'de zor durumda kalan yük ve yolcu gemileri ile feribotlar Taşucu koyuna sığındı. Koya sığınan özellikle yolcu gemileri kontrollü bir şekilde Taşucu Limanı'na yanaştırıldı. Yük gemileri ise Taşucu koyu açıklarında demir attı.
Önceki gece havanın bir ara dinmesini fırsat bilen bazı yük gemilerinin yoluna devam ettiğini belirten yetkililer, havanın tekrar şiddetini artırması sonucunda şuanda Taşucu açıklarında Roro Volkan isimli kargo gemisinin demir atmış durumda beklediğini, Medstar isimli Trabzon gemisinin ise içinde yolcu olmasından dolayı limana yanaştırıldığı kaydedildi.
Açık denizde dalganın 5-7 şiddetinde olduğu, rüzgarın ise hızının 60-70 km olduğu öğrenildi. Taşucu Limanı içerisinde bulunan balıkçı tekneleri ile yatlara bir kaza yaşanmaması için Taşucu Liman Başkanlığı tarafından denize açılmalarına izin verilmedi.

Starkıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.