1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAMLA 2 YIL, HİNES 20 AY HAPİS YATACAK
DAMLA 2 YIL, HİNES 20 AY HAPİS YATACAK

DAMLA 2 YIL, HİNES 20 AY HAPİS YATACAK

Damla 2 yıl, Hines 20 ay hapis yatacak

A+A-

Adanın Güneyi’nden Kuzeyi’ne dört ay önce 10 paket sentetik uyuşturucu ithal etmekten yargılanan Ergün Damla ve Ben James Hines suçlu bulundu
 
Emine UYSAL

Adanın Güneyi’nden Kuzeyi’ne dört ay önce 10 paket (30 gram) sentetik uyuşturucu ithal edip Girne’de bir marketin park yerinde bulunan kiralık araçta yakalanan Ergün Damla 2 yıl, Ben James Hines 20 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Barkut Barkın’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı Aliye Özçınar ve avukat Kaya Muhtaroğlu hazır bulundu.

Savcı, sanıkların, 24 Ekim 2015 tarihinde, Lokmacı Sınır Kapısı’ndan kuzeye 10 ayrı paket içinde 30 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf ettiklerini belirtmiş, emareleri, mahkemeye sunmuştu.

 

Avukat: Çok pişman oldular

Sanıkların avukatı Kaya Muhtaroğlu, sanıkların mahkemeden özür dilediklerini belirtti. Muhtaroğlu, Ergün Damla’nın bir belediyede sözleşmeli personel olarak çalıştığını, iki çocuk babası olduğunu ve ailevi sorunlar nedeniyle uyuşturucuya başladığını mahkemeye anlattı.

Avukat Muhtaroğlu, 21 yaşındaki Ben James Hines’ın de ailevi sorunlar nedeniyle uyuşturucuya başladığını belirtti.

Sanıkların bundan sonra yasalara bağlı bireyler olacaklarını ifade eden Muhtaroğlu, adaletin erken tecellisine katkıda bulunan sanıklara mülayim davranılmasını talep etti.

 

“Uyuşturucu ithal ve tasarruf suçları en yaygın işlenen suçlardan”

Dava kararını okuyan Başkan Ömer Güran, sanıkları, kendi ikrarları, sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhlerine getirilen tüm davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı.

Uyuşturucu ithal ve tasarruf suçlarının en yaygın işlenen suçlardan olduğuna işaret eden Güran, sentetic cannabionid türü uyuşturucu ithal ve tasarrufu suçunun yasada 18 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü belirtti.

Başkan Ömer Güran, sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddenin en zararlı uyuşturucu türünden olduğuna vurgu yaparak, sanıkların ithal ettiği uyuşturucu miktarının cüzi bir miktar olmadığını kaydetti.

“Geç kalınmadan sınır kapılarında önlem alınmalı”

Başkan Ömer Güran, “Huzurumuzdaki davaların büyük bir bölümünü uyuşturucu davaları oluşturuyor. Sanıkların ithal yolu ile sınır kapılarından uyuşturucu ithal ettikleri görülüyor. Uyuşturucu davalarında, maddelerin ülkemize dıştan sokulduğu gerçeğiyle karşılaşıyoruz. Daha da geç kalınmadan ülkemize uyuşturucu madde sokulmasını engellemek için sınır kapılarında önlem alınmalı. KKTC’ye ithal yolu ile uyuşturucu sokulmasına hoşgörü ile bakmıyoruz” şeklinde konuştu.

Güran, sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, oybirliği ile Ergün Damla’yı 2 yıl, Ben James Hines’ı da 20 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.