1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DANA: TIP-İŞ’LE YARIN GÖRÜŞECEĞİZ, GREV OLMAYACAK
DANA: TIP-İŞ’LE YARIN GÖRÜŞECEĞİZ, GREV OLMAYACAK

DANA: TIP-İŞ’LE YARIN GÖRÜŞECEĞİZ, GREV OLMAYACAK

Dana: Tıp-İş’le yarın görüşeceğiz, grev olmayacak

A+A-

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ile Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Tıp-İş yetkilileri, yarın yeniden bir araya geliyor.

Saat 08:30’da yapılacak olan görüşmede Tıp-İş’in grev gerekçeleri görüşülecek ve sorunlarına çözüm aranacak.

BRT’ ye açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, yaptıkları çalışmaları TIP-İŞ yetkilileri ile bir kez daha gözden geçireceklerini ve gerekli açıklamayı yapacaklarını söyledi.

Deniz Dana, TIP-İŞ’in geçtiğimiz afta ülke genelindeki Kamu hastahaneleri ile sağlık ocaklarında yaptığı eylem ile ilgili BRT’ye açıklama yaptı.

Yarın Sabah saat 08.30’da TIP-İŞ Yönetim Kurtulu ile Bakanlıkta bir araya geleceklerini bu nedenle de grev olmayacağını ümit ettiğini kaydeden Dana, çok uzun bir zamandır TIP-İŞ ile sürekli görüştüklerini ve sağlık alanındaki sorunların giderilmesi ile ilgili birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Dana, TIP-İŞ ile uç noktalarda olmadıklarını belirtti ve yaşanan bazı olayların doktorlar arasında moral ve motivasyon bozukluğuna yol açtığını belirtti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Tıp-İş yetkilileri ile 2-3 kez görüştüğünü, sorun gibi duran noktalarda ilerleme sağladıklarını ifade eden Dana; ancak TIP-İŞ’in geçen hafta Perşembe ve Cuma günü eylem kararı aldığını, bunun demokratik bir hak olduğunu ve kendilerinin de bu hakkın kullanılmasına saygı duyduklarını anlattı.

Dana, ortya sorun olarak konan konularda bakanlığın adım attığını ve TIP-İŞ’in de bunu bildiğini kaydetti.

Tıp-İş’in eylem nedeni olarak ortaya koyduğu konuların son durumuna ilişkin bilgi de veren Dana, Girne Dr Akçiçek hastahanesindeki doktor eksikliğine eilişkin de bunun yeni bir konu olmadığını bu eksikliğin çok uzun zamandan beridir devam ettiğini söyledi.

Bakanlığın bu çaışmaları sendikanın talebi olmadan da yürüttüğünü kaydeden Dana, tüm sağlık kurumlarındaki doktor ihtiyacını karşılamanın bakanlığın asli görevlerinden biri olduğun söyledi.

Dana, Çok yoğun dotktor başvuruları yapıldığını ve sözleşmeli kadroların tümün dolduğunu açıkladı.

Dana, “ sabah 08.30 da sendikayı ben davet ettim bakanlığımıza. Bu yaptığımız çalışmaları bir kez daha gözden geçireceğiz. Basını da davet ettik, grevin kalkacağı duyurulacak ve grev olmayacak.”şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.