1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DARISI DİĞER BELEDİYELERİMİZİN BAŞINA
DARISI DİĞER BELEDİYELERİMİZİN BAŞINA

DARISI DİĞER BELEDİYELERİMİZİN BAŞINA

Gazimağusa Belediyesi, belediye sınırlarında bulunan plajların ücretsiz olarak hizmet vermeye başladığını açıkladı.

A+A-

Her yıl kentteki plajların halka en iyi koşullarda ve ücretsiz olarak hizmet vermesi için hassasiyet gösterdiğini belirten Gazimağusa Belediyesi, bu uygulamasını yeni yaz sezonunda da sürdüreceğini kaydetti.

Belediye, yazılı açıklamasında,. Gazimağusa’daki plajlara girişlerde ücret alınmaması uygulamasının “denizler halkın malıdır” prensibiyle devam etiğini ifade etti.

Yazın gelmesiyle birlikte vatandaşların en çok tercih ettiği plajların başında gelen Gazimğusa’nın Glapsides ve Palm Beach plajlarının her açıdan vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmesi için belediye ekiplerinin çalışma yaptığını aktaran Gazimağusa Belediyesi, plajların temizliği için düzenli olarak ekiplerin çalıştığını, plajlarda güvenliğin sağlanması için de görevliler bulunduğunu kaydetti ve şunları dile getirdi:

“Gazimağusa plajlarındaki tesisler, anayasal ve yasalarla garanti altına alınmış olan denizlere ücretsiz girme hakkına uygun bir anlayışla hizmet veriyor. Uygulamaya göre, plajlardaki tesisler halktan denize girme karşılığında ücret almıyor. Plajda sadece şezlong, şemsiye vb. hizmetler karşılığında cüzi rakamlarda ücret alınıyor. Sadece denize girmek isteyenler plajdaki tesisin hiçbir hizmetini kullanmadan denizi kullanma hakkına sahip oluyor.”

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp da, kentteki Glapsides ve Palm Beach plajlarının hem temiz hem güvenli hem de ücretsiz olması bakımından hazır durumda olduğunu ve yeni sezon için tüm halka hizmet vermeye başladığını söyledi.

Kayalp, Gazimağusa plajlarını tercih eden çok sayıda insanın sağlıklı koşullarda denize girmesi için çalıştıklarını, plajlarda acil durum gözlem kulelerinde görevlilerin bulunduğunu ifade etti.

Kayalp, yıllardır aynı hassasiyetle plajlara girişlerde ücret alınmaması uygulamasına devam ettiklerini, plajlardaki tesisten hizmet almak istemeyen ve sadece denizi kullanmak isteyenlerden ücret alınmadığını belirtti.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.