1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DARP ETTİ, KAÇIRDI, ORMANA GÖTÜRDÜ!
DARP ETTİ, KAÇIRDI, ORMANA GÖTÜRDÜ!

DARP ETTİ, KAÇIRDI, ORMANA GÖTÜRDÜ!

Kızın işten çıkışını beklediler!

A+A-

Harun Avşar, beraberindeki üç kişiyle birlikte, eski kız arkadaşına kötü şeyler yapmakla suçlanıyor

Sedef BOŞNAK

Beraberindeki üç kişiyle, eski kız arkadaşını kendisiyle yeniden arkadaş olması için, yolda yürürken darp edip zorla araca koyarak kaçırıp, ormana götüren Harun Avşar tutuklandı.

Polis, yapılan şikayet üzerine Harun Avşar’dan sonra Raif Zahtaroğulları, Yasin Zahtaroğulları ve Erhan Karakılıç’ı da gözaltına alarak dün mahkemeye çıkarttı ve aleyhlerine 3’er gün tutukluluk emri temin etti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne Yargıç Hazal Hacımulla’nın huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, meselenin tahkikatını yürüten ve Gazimağusa Adli Polis Amirliği’nde görev yapan Polis Memuru Ersoy Saydağ, mahkemede tanık kürsüsüne çıkarak, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı

Yardımcısı Serhan Bundak’ın sorularını yanıtladı.

Tanık polis Ersoy Saydağ; Harun Avşar, Raif Zahtaroğulları, Yasin Zahtaroğulları ve Erhan Karakılıç’In, 24 Kasım 2016’da, Gazimağusa’da meydana gelen zorla insan kaçırma ve ciddi darp suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Kızın işten çıkışını beklediler

Ersoy Saydağ, 24 Kasım 2016’da saat 19.15’te, birlikte hareket eden 4 zanlının, Raif Zahtaroğulları’nın yönetimindeki HS 915 plakalı araçla Harun Avşar’ın eski kız arkadaşının yaya olarak evine gidiş güzergahı olan Gazimağusa’daki Şerife İsmail Sokak’a giderek yol kenarında park ettiklerini söyledi.

Saydağ, Harun Avşar’ın, park halinde bekledikleri sırada güzergahtan geçen eski kız arkadaşının ağzını eliyle kapatıp, kızı belinden tutarak ciddi şekilde darp ettikten sonra arzusu hilafına zorla araca koyarak kaçırdığını anlattı.

Zanlıların kızı, Gazimağusa Karpaz anayolu üzerinde bulunan Ötüken kavşağı karşısındaki ağaçlık alana götürdüğünü kaydeden tanık polis, Harun Avşar’ın kaçırdığı kıza, kendisiyle yeniden birlikte olması için söylemlerde bulunduktan sonra kızı aynı araçla Gazimağusa’daki Za-Fa isimli market önüne götürerek bıraktığını anlattı.

Sağlamer: Kaçırma olmadı

Zanlı Harun Avşar’ı savunan Avukat Batur Sağlamer, gerçeklerin ortaya çıkarılması için polisin tutukluluk talebine itiraz etmedi ancak bazı beyanlarda bulundu.

Sağlamer, müvekkilinin, müştekiyi zorla kaçırıp darp etmediğini ileri sürdükten sonra, “Adı edilen kişi, kendi isteğiyle araca bindi. Kaçırma olmadı” dedi.

Daha çok iş var

Raif Zahtaroğulları, Yasin Zahtaroğulları ve Erhan Karakılıç’ın polise birer gönüllü ifade verdiklerini kaydeden tanık polis, şikâyet üzerine tutukladığı zanlılar aleyhine henüz yeni başladığı tahkikatını salimen yürütebilmek için mahkemeden süre talep etti.

Tanık polis ayrıca, kamera kayıtlarını inceleyip, ifadelerin teyit ve tekzibini yapacağını da dile getirdi.

Üç gün tutukluluk

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, polisin zanlılar aleyhine talep ettiği süreyi uygun ve adil olduğuna bulgu yaptı. Yargıç, zanlıların, tahkikatın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına izin verdi.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.