1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “Darp” Suçunu Kabul Etmediler
“Darp” Suçunu Kabul Etmediler

“Darp” Suçunu Kabul Etmediler

Levent Koleji önünde geçtiğimiz hafta 17 yaşındaki Hüseyin Gazi’yi darp ettiği iddia edilen sanıklar dün mahkemede itham edildi, 5 sanık da suçunu kabul etmedi

A+A-

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi son sınıfta öğrenim gören 17 yaşındaki Hüseyin Gazi’yi, 27 Mart günü Fen Sergisi için gittiği Levent Kolej’de, sergi çıkışı darp ettiği iddia edilen sanıklar suçları kabul etmedi. Hüseyin Gazi’yi ağır yaraladığı iddia edilen Altan Derviş, Osman Özyaşar, Ramadan Özsütçüoğlu, Martin Yunna ve Brain Quick Hedefen dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde sanık kürsüne çıktı. İddia Makamı tarafından ön tahkikat maksatlı “ciddi darp” suçundan itham edilen 5 sanık da suçlamayı kabul etmedi.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Damla Güçlü ve sanıkları temsilen Avukat Deniz Kızılokgil mahkemede hazır bulundu.

Hüseyin Gazi, duruşmaya tanık olarak gelecek

Tutuksuz yargılanmak üzere dün duruşmaya çıkan Altan Derviş, Osman Özyaşar, Ramadan Özsütçüoğlu, Martin Yunna ve Brain Quick Hedefen, İddia Makamı tarafından 27 Mart 2013 tarihinde Levent Koleji önünde müşteki Hüseyin Gazi’nin vücudunun muhtelif yerlerine vurmak suretiyle ciddi şekilde darp etmekten itham etti. Teker teker itham edilen sanıklar, aleyhlerine getirilen suçlamayı kabul etmedi.

İthamın ardından Yargıç Hale Ahmet Raşit, “ciddi darp” davasına devam edilmek üzere duruşmayı 27 Mayıs 2013 tarihine saat 14.00’a tehir etti.

Dava duruşmasının görüşülmesi için davada müşteki durumundaki ve ilk tanık olan Hüseyin Gazi’nin 27 Mayıs günü mahkemede olması için celp çıkarılmasına emir verdi.

Hüseyin Gazi hastaneye kaldırılmıştı

17 yaşındaki Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi ve okul kaptanı Hüseyin Gazi, dün Levent Koleji’nde gittiği sergi çıkışında Levent Koleji’nde öğrenci olan Altan Derviş ve altı koruma tarafından feci şekilde darp edilmişti. Feci şekilde yaralanan Gazi, olayın hemen ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Gazi’nin travma geçirdiği ve yüzünün muhtelif yerlerinde yaralanmalar olduğu belirtilmişti.

Görgü şahitleri, okul çıkışında FG 483, JN 611 ve ZFH 843 plakalı 3 aracın kapıya geldiğini, araçlardan inen altı kişinin, Derviş ile birlikte Hüseyin Gazi’nin etrafını çevirdiğini ve evire çevire dövdüklerini anlatmıştı. Gazi’nin darp nedeninin “kız meselesi” olduğu iddia edilmişti. 27 Mart günü yaşanan bu gelişmelere rağmen sanıklar, “ciddi darp” suçunu kabul etmedi.

KAYNAK: YENİDÜZEN

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.