1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DARP ZANLILARI KEFALETLE SERBEST
DARP ZANLILARI KEFALETLE SERBEST

DARP ZANLILARI KEFALETLE SERBEST

Darp zanlıları kefaletle serbest

A+A-

Doğanköy’de Leo Collier Bett’i ciddi şekilde darp eden alkollü 4 kişi, mahkemeye çıkarıldı ve teminatı ödeyemeyince cezaevine gönderildi.

Elmas TOKAY

Doğanköy’de önceki akşam 23.30 sıralarında alkol tesiri altında olan, Hakan Tunver, Emre Tuncer, Çağatay Dizamn ve Gökhan Parlak, Çatalköy’de sakin Leo Collier Bett’le, otomobilini yanlış yere park ettiği gerekçesiyle tartışmaya başladı. Çıkan tartışma kavgaya dönüştü ve 4 kişi Bett’i ciddi şekilde darp ederek burnunu kırıp vahim zarara uğrattı. 4 kişi daha sonra polis tarafından gözaltına alınarak dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 4 zanlı teminat şartlarını yerine getiremeyerek cezaevine gönderildi.

“Vahim zarar”, “ciddi darp”, “sarhoşluk” ve “rahatsızlık” suçlarından methaldar olan 4 kişi, Yargıç Gökan Asafoğulları’nın huzuruna çıkarıldı.

İddia makamı, Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hüseyin Tosun’u tanık olarak çağırdı. Tosun meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını, zanlıların çalışma izniyle ülkede bulunduğunu kaydederek, ilerde davalarında hazır olabilecekleri uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Meselenin ciddiyetine dikkat çeken Yargıç Gökan Asafoğulları, zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, tüm seyahat belgelerine el konulmasına ve haftada iki gün en yakın polis karakoluna ispatı vücut yapmalarına emir verdi.

Yargıç Asafoğulları ayrıca, zanlıların 3’er bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı muteber birer kişinin her bir zanlı için imza edeceği 50’şer bin TL’lik kefalet karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına karar verdi. Ancak zanlılar teminat şartlarını yerine getiremedi ve Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.