1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DARP,TECAVÜZ VE 12 AYRI DAVASI VAR!
DARP,TECAVÜZ VE 12 AYRI DAVASI VAR!

DARP,TECAVÜZ VE 12 AYRI DAVASI VAR!

Suç makinasi gibi!

A+A-

Çatalköy’de meydana gelen tecavüz olayının zanlısı Tarık Mart aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Mart, tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi

Devrim DEMİR

Çatalköy’de 30 Eylül tarihinde 23 yaşındaki bir genç kızı darp edip, daha sonra tecavüz ettiği iddiasıyla 2 Ekim’den beri tutuklu olan 37 yaşındaki Tarık Mart, tutukluluk süresinin dolmasının ardından teminat için dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, çok ciddi ve ağır bir suçtan yargılanacak olan Tarık Mart’ı, davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderdi.

Yargıç Mesutoğlu, zanlı Mart’ın serbest yargılanması için, avukatı tarafından mahkemede şahadete çağrılan ve yeminli şahadet veren Pakistan uyruklu KKTC vatandaşı Sajid Masood hakkında, Mali Şube Amirliği’nin soruşturma yapılmasına direktif verdi.

Mart’ın 12 ayrı davadan ceza davası var

Girne Kaza Mahkemesi’nde, zanlı Tarık Mart’la ilgili görüşülen teminat duruşmasında, zanlı avukatı, mahkemeye dün, müvekkiline kefil olabilecek iki tanık daha dinletti.

Zanlı Avukatı Süleyman Özsoylular, müvekkilinin kaçma gibi bir amacı olmadığını, yargılanıncaya kadar serbest kalacağı ve mahkemenin uygun göreceği teminatı yatırmaya hazır olduklarını beyan etti.

İddia makamı ise önceki günkü celsede, Savcı Emine Taşkın, zanlının Tarık Mart’ın serbest kalması halinde yeninden suça karışma ihtimali olduğunu vurgulamış, 2000 yılından beridir 12 ayrı ceza davasından yargılandığını ve bazı davalardan cezaevinde yattığını kaydetmişti.

Masood aleyhinde soruşturma emri

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlının itham edildiği suçların çok ciddi ve ağır suçlar olduğuna ve ceza alması halinde ömür boyun hapislik öngören suçlar olduğunu kaydetti.

Mesutoğlu, tanık olarak çağrılan Pakistan uyruklu KKTC vatandaşı Sajid Masood’un, belediye de çalıştığını,3 bin TL maaşı olduğunu ve teminat olarak verebileceği 200 bin TL değerinde Range Rover marka aracı olduğu şeklinde mahkemede şahadet verdiğine dikkat çekti.

3 bin TL maaşı olan bir kişinin yılda hiç harcama yapmadığı takdirde 36 bin TL birikimi olduğunu, ancak bu tanığın 200 bin TL değerinde aracı olduğuna değinen Mesutoğlu, bu tanığın bu aracı nasıl aldığı yönünde Mali Şube Amirliği’nin bir soruşturma yapmasına direktif verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.