1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. DAÜ, 20. BAHAR FESTİVALİ 8 MAYIS’TA BAŞLIYOR
DAÜ, 20. BAHAR FESTİVALİ 8 MAYIS’TA BAŞLIYOR

DAÜ, 20. BAHAR FESTİVALİ 8 MAYIS’TA BAŞLIYOR

FESTİVALİN İLK GÜNÜ “MODEL” GRUBU KONSER VERECEK

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 20. Bahar Festivali, 8 Mayıs’ta başlıyor.

DAÜ Kampüsünde 11 Mayıs’a kadar sürecek Bahar Festivalinde, çeşitli kültürel, sosyal ve spor etkinlikleri yapılacak, Türkiye’nin pop sanatçılarından Nilüfer ve Murat Dalkılıç ile müzik grubu “Model” konseri gerçekleştirilecek.

DAÜ 20. Bahar Festivali hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bugün DAÜ Tower Bar’da basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına, DAÜ Öğrenci Hizmetleri, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Koordinatörü Tuncer Tuncergil, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici, DAÜ Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu, DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Soner Öztürk, Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Barış katılarak, etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

8 Mayıs Çarşamba günü saat 17.30’da Gazimağusa Sakarya çemberinden başlayarak üniversite içerisinde kurulacak festival alanına kadar devam edecek korteje, tüm akademik ve yönetsel birimler ile tüm öğrenci kulüpleri katılacak.

ETKİNLİKLER

Festival, kortej sonrası düzenlenecek Türkiye’nin müzik gruplarından “Model” konseri ile başlayacak.

9 Mayıs’ta Uluslararası Öğrenci Toplulukları Dans Gösterileri ve çeşitli etkinliklere yer verilecek festival, 10 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Murat Dalkılıç konseriyle devam edecek.

11 Mayıs’ta ise Türkiye’nin önemli sanatçılarından Nilüfer DAÜ’de konser verecek.

DAÜ Bahar Festivali’nde, ücretsiz yapılacak konserlerin yanı sıra yarışmalar, turnuvalar, dans gösterileri ve spor oyunları da gerçekleştirilecek.

7‘li Futbol Turnuvası, Sokak Basketbolu, Tavla Turnuvası, Çamur Voleybolu, Yüzme Yarışları, Su Topu Turnuvası gibi çeşitli spor oyunlarının yanında festival süresince Terminatör, Halat Çekme, Çuval Yarışması, Limbo Dansı, Bardak Oyunu gibi rekreatif oyunlar da yer alacak.

Festival süresince misafir sanatçıların sahne performanslarına da yer verilecek. Festival alanına kurulacak olan ikinci bir sahne ile de öğrenci kulüplerinin bir yıl boyunca yaptıkları etkinlikler ve konser öncesinde yerel sanatçıların sahne performansları sergilenecek. 

Üç boyutlu (3D) film gösterilerinin de gerçekleştirileceği festival süresince 3D filmler ve çok sevilen Anadolu Ateşi dans gösterisinin üç boyutlu filmi gösterilecek.

Fotoğrafçılık Kulübü tarafından karma fotoğraf sergisinin de gerçekleştirileceği festivalde, 11 Mayıs tarihinde Duru Tiyatrosu’ndan Emre Kınay, Pelin Ebru Başar ve Sait Genay’ın oynadığı “Aşk Her Yerde” isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek, ayrıca festival süresince cam, seramik, heykel ve granür gibi Türkiye’den alanlarında uzman sanatçılar tarafından 4. Sanat Buluşması gerçekleştirilecek.

Tüm halkın davetli olduğu DAÜ Bahar Festivali ile ilgili konuşan DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Koordinatörü Tuncer Tuncergil, Bahar Festivali’nin, DAÜ’nün en özel, en büyük ve en bütçeli organizasyonlarından birisi olduğunu belirtti.

DAÜ’nün akademik hayata doğru yön veren bir üniversite olduğunu, ancak amaçlarının sadece derslerden ibaret bir kampus değil, yaşanabilir, coşku dolu bir kampus yaratmak olduğunu, bunu da başardıklarını ifade eden Tuncergil, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e ve festivale katkı koyan tüm DAÜ birimlerine teşekkürlerini sundu.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.