1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ BİR-SEN, TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNDE YAŞANAN SORUNLARLA İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
DAÜ BİR-SEN, TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNDE YAŞANAN SORUNLARLA İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

DAÜ BİR-SEN, TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİNDE YAŞANAN SORUNLARLA İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

DAÜ BİR-SEN, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan sorunlarla ilgili basın toplantısı düzenledi

A+A-

SENDİKA EŞ BAŞKANI COHAR: “REKTÖRLÜK, TİS DÜZENİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası (DAÜ Bir-Sen) bugün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) lokalinde basın toplantısı düzenleyerek, üniversitedeki, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı. Sendika yetkilileri, DAÜ rektörlüğünün TİS düzenini yok etmeye çalıştığını iddia etti.

DAÜ Bir-Sen Eşbaşkanı Hakverdi yaptığı açıklamada, DAÜ yönetimi ile yapılan toplu iş sözleşmelerinde, ekstra talepleri olmamasına karşın, sonuca varılamadığını ve Uzlaşma Komisyonu’na başvurduklarını kaydetti. DAÜ rektörlüğünden, komisyon toplantılarına katılan personelin yetkili olmadığını, göstermelik olarak katıldıklarını iddia eden Hakverdi, son toplantıya da katılmadıklarını ifade etti.

Basın bildirisini okuyan DAÜ Bir-Sen Eşbaşkanı Cohar da, DAÜ rektörlüğünün TİS düzenini yok etmeye çalıştığını iddia etti. DAÜ rektörlüğünün, sendikanın talebiyle, DAÜ’deki işçi ve memurları kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanmasına ilişkin oluşturulan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcisinin başkanlığında yürütülen Uzlaştırma Kurulu’nun 4 Ağustos tarihindeki son toplantısına makul bir mazeret göstermeksizin katılmadığını söyleyen Cohar, yasaya göre suç işlendiğini kaydetti.

Cohar, DAÜ Rektörlüğünün toplantıya katılmayarak, yasaya göre suç işlediğini, bu konuda yasal işlem yapması talebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurduklarını açıkladı.

DAÜ’deki işçi ve memurları temsil eden yetkili sendika olarak rektörlük temsilcileriyle yaptıkları TİS görüşmelerinden, 6 ayda sonuç çıkmadığını ve görüşmelerin 30 Nisan’da kesildiğini belirten Cohar, sendikanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yaptığı başvuru üzerine Uzlaştırma Kurulu oluşturulduğunu kaydetti.

Rektörlüğün kurul toplantılarına tam yetkili olarak katılması gerekirken, yetki kullanarak TİS imzalayamayacak iki çalışanın görevlendirildiğini belirten Cohar, bu çalışanların, yasal sürenin son günü yapılan toplantıya, izinde oldukları gerekçesiyle katılmadıklarını, bunun suç olduğunu söyledi.

Cohar, konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.