1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ BTYO, MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA SINAVSIZ GİRİŞ HAKKI
DAÜ BTYO, MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA SINAVSIZ GİRİŞ HAKKI

DAÜ BTYO, MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA SINAVSIZ GİRİŞ HAKKI

DAÜ-BTYO KKTC uyruklu meslek lisesi, endüstri meslek lisesi ve ticaret lisesi mezunlarına,

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu’nun (DAÜ-BTYO) KKTC uyruklu meslek lisesi, endüstri meslek lisesi ve ticaret lisesi mezunlarına 2 yıllık ön lisans programlarına sınavsız giriş hakkı ile ailelerin ekonomik durumuna bakılmaksızın doğrudan devlet bursu olanağı sağladığı bildirildi.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, KKTC meslek lisesi mezunu TC uyruklu öğrenciler ise ÖSYM kanalıyla DAÜ-BTYO bölümlerine yerleştirildikleri takdirde, KKTC uyruklu öğrencilere uygulanan harç ile aynı ücretten faydalanabilecekler.

Açıklamada, söz konusu ön lisans programlarında Türkçe eğitim verildiğinden dolayı İngilizce yeterlilik sınavına girme zorunluluğu ve ayrıca İngilizce Hazırlık Okulu okuma zorunluluğu bulunmadığı kaydedildi.

DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan, 6 farklı programda eğitim verdiklerini kaydederek,  2 yıllık bölümlerden mezun öğrencilerin başarılı olmaları durumunda ilgili 4 yıllık programlara geçiş yapabileceklerini kaydetti.

İlkan, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programıyla Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik programının akreditasyon sürecinden başarıyla geçerek 5 yıl süre ile FIBAA akreditasyonunu aldığını da bildirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.