1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. DAÜ FONE FİLM FESTİVALİ SONUÇLANDI
DAÜ FONE FİLM FESTİVALİ SONUÇLANDI

DAÜ FONE FİLM FESTİVALİ SONUÇLANDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Fone Film Festivali’nde ödül kazanan kısa filmler belli oldu.

A+A-

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ TÖRENLE VERİLDİ

FESTİVAL “DENEYSEL SİNEMA ATÖLYE ÇALIŞMASIYLA” TAMAMLANDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Fone Film Festivali’nde ödül kazanan kısa filmler belli oldu.

DAÜ Halka İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Mobil Demokrasi Birincilik Ödülü “Yurttaş Solucan” filmine verildi.

Açıklamada, cep telefonu ve tablet bilgisayarlar gibi dijital teknolojiler kullanılarak çekilen kısa filmlerin yarıştığı festivalin Mobil Demokrasi temalı uluslararası yarışma kategorisinde birinciliği Citizen Worm (Yurttaş Solucan) filmiyle Arman Arian; ikinciliği Rape (Tecavüz) filmiyle Saman Hajighasem, Enver Güralp Güney ile Ali Sherafat, üçüncülüğü;  Quick Response Love (Çabuk Yanıtlı Aşk) filmiyle Sholeh Zahraei ve Kamil Saldun kazandı.

Başkanlığını Kıbrıslı Türk Yönetmen Derviş Zaim’in yaptığı, moda tasarımcısı Abdullah Öztoprak, film yapımcısı ve öğretim üyesi Andreas Treske, öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Abisel ile öğretim üyesi Doç. Dr. Mashoed Bailie’den oluşan Mobil Demokrasi jürisi, dereceye giren üç filmin yanında üç filmin yapımcısını da mansiyonla ödüllendirdi.

Jüri’nin mansiyonla ödüllendirdiği filimler “Eternal Deprivation (Sonsuz Yoksunluk) filmiyle Enver Güralp Enver Güralp Güney, Ali Sherafat ve Saman Hajikhasem; Children in Syria (Suriye’nin Çocukları) filmiyle Hussein Alrajab; ve Honey, I am Home (Tatlım, ben geldim) filmiyle Nahida Tannaous” olarak sıralandı.

Yarışmada dereciye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Ödül töreninde birincilik ödülünü Jüri Başkanı Derviş Zaim; ikincilik ödülünü DAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Uyguroğlu; üçüncülük ödülünü de jüri üyesi Adbullah Öztoprak verdi.

KISA KES BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ GÖZLERİ AÇIK ÖLMEK’E

Öte yandan, Lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “Kısa Kes” film yarışmasındaysa birincilik Open Eyes to Die (Gözleri Açık Ölmek) filmiyle Çilem Nalbant’ın oldu.

Yarışmada ikinciliği Asosyal filmiyle Arınç Arısoy; üçüncülüğü Yaprakta Bir Su Tanesi filmiyle Suna Kıllı kazandı.

Kısa Kes kategorisinde yarışan kısa filmleri, film yönetmeni Evren Maner, fotoğraf sanatçısı Kerim Belet ve görsel-işitsel tasarımcı Şebnem Elings Aydeniz’den oluşan jüri değerlendirdi.

Ödül töreninde bu bölümün birincilik ödülünü jüri başkanı Evren Maner; ikincilik ödülünü Festival komitesi başkanı Yrd. Doç.Dr. Pembe Behçetoğluları;  üçüncülük ödülünü ise DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan takdim etti.

PARA ÖDÜLLERİ DE VERİLDİ

Türkiye Halk Bankası ve British Council’in sponsorluğunda gerçekleşen festivalin uluslararası yarışma kategorisinde, Kuzey Kıbrıs, Türkiye, İran, Suriye, Ukrayna, Kuzey İrlanda, Filistin, ABD, Nijerya ve Almanya’dan toplam 28 film yarıştı.

Yarışmada, birinci seçilen filme 2 bin 500;  ikinciye bin 500; üçüncüye bin TL ödül verildi.

10 filmin yarıştığı Liselerarası Kısa Kes Film Yarışması’nın birincisi bin 500; ikinci seçilen film bin; üçüncü seçilen film 500 TL ile ödüllendirildi.

DAÜ İletişim Fakültesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen festival, Nurşen Bakır tarafından verilen Deneysel Sinema atölye çalışmasıyla tamamlandı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.