1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ FONE FİLM FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR
DAÜ FONE FİLM FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

DAÜ FONE FİLM FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Radyo,Televizyon, Sinema ve Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen Fone Film Festivali yarın başlıyor.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Radyo,Televizyon, Sinema ve Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen Fone Film Festivali yarın başlıyor.

İki gün sürecek Festivalin, “Beden Politikaları” temalı uluslararası kategorisinde 36, “Kanka/Gomma” temalı lise öğrencilerine yönelik yarışma kategorisindeyse 14 kısa film yarışıyor.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda yarın gerçekleşecek olan festivalin ilk gününde, geçen yılki festivalde ödül alan filmler gösterilecek.

Festivalin ikinci gününde ise her iki kategoride yarışan filmlerin gösterimi ve değerlendirmesi yapılacak. Festivalde dereceye giren filmler, Cuma günü saat 18.00’de İletişim Fakültesi’nin bahçesinde yapılacak olan ödül töreninde açıklanacak ve ödüller verilecek.

Katılımcıları, iktidarın bedenin anlamını nasıl tanımladığı konusunda düşünmeye ve sorgulamaya davet eden “Beden Politikaları” kategorisinin jürisinde DAÜ İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü öğretim kadrosunda bulunan Kıbrıslı Türk yönetmen Derviş Zaim, Kıbrıslı Rum film yönetmeni Panicos Chrysanthou, akademisyenler İzlem Kanlı ve Jonathan Stubbs ile Türkiyeli video sanatçısı Zeyno Pekünlü yer alıyor. Liselilere yönelik kısa film yarışmasının jürisi ise fotoğraf sanatçıları Buket Özatay ve İsmail Gökçe ile film yapımcısı Uygar Erdim’den oluşuyor.

KAZANANLARA PARA ÖDÜLLERİ

Halkbank’ın sponsorluğunda gerçekleşen 2. Uluslararası Fone Film Festivali’nde Beden Politikaları dalında birinciye 4 bin TL, ikinciye 2 bin 5 yüz TL, üçüncüye Bin 5 yüz TL; Kanka/Gomma hikâyeleri dalında birinciye 2 bin TL, ikinciye Bin 5 yüz TL, üçüncüye de Bin TL’lik ödüller verilecek.

DAÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon, Sinema ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Pembe Behçetoğulları, eskiden zorlukları daha fazla olan ve herkesin gerçekleştiremeyeceği bir alan olan film alanının, günümüzde, dijital teknolojiler sebebiyle daha demokratik bir alana dönüştüğünün, artık cep telefonlarıyla bile film çekilebildiğinin altını çizerek, Fone Film Festivali ile filmseverlerle film yapmanın mümkün olduğu bir buluşma gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Behçetoğulları, lise öğrencilerine yönelik yarışmanın ise, öğrencileri mobil teknolojiyi yaratıcı kullanmaya teşvik etmeyi ve öğrenciler arasında film üretimini yayarak, geleceğin sinemacılarını yaratmayı amaçladığını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.