1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ GİRİŞ SINAVI 5 HAZİRAN’DA
DAÜ GİRİŞ SINAVI 5 HAZİRAN’DA

DAÜ GİRİŞ SINAVI 5 HAZİRAN’DA

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) KKTC’li öğrencilere yönelik giriş ve burs sınavı 5 Haziran’da yapılacak.

A+A-

SINAV BAŞVURULARI 4 HAZİRAN ÇARŞAMBA GÜNÜ SONA ERECEK

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) KKTC’li öğrencilere yönelik giriş ve burs sınavı 5 Haziran’da yapılacak.

DAÜ’nden yapılan açıklamaya göre sınav, 5 Haziran Perşembe günü, 10:00 – 12:30 saatleri arasında Gazimağusa’da DAÜ kampüsünde ve Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji’nde gerçekleştirilecek.

Sınava başvuru süresi 4 Haziran Çarşamba sona erecek. Başvurular, Gazimağusa’da DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne, Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne yapılabilecek.

YETENEK SINAVLARI 2 VE 3 HAZİRAN

DAÜ Müzik Öğretmenliği Programı’nda öğrenim görmek isteyen adayların, Sınav Giriş Başvurusu’nun ardından Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde şahsen veya 630 14 67 numaralı telefonu arayarak yetenek sınavı için randevu alması gerekiyor.

Spor Bilimleri Programı’nda öğrenim görmek isteyen adayların ise Sağlık Bilimleri Fakültesi Sekreterliği’ne şahsen veya 630 39 39 numaralı telefona başvurmaları gerektiği bildirildi.

Bu programlarla ilgili Yetenek Sınavları, 2 ve 3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SINAV HARCI DEĞİŞMEDİ

Sınava giriş harcının, geçen yıl olduğu gibi 25 Türk Lirası olduğu belirtilen açıklamada, sınav harcının Kooperatif Merkez Bankası’nın herhangi bir şubesinden DAÜ’nün 100640 numaralı hesabına veya Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’nde başvuru esnasında yatırılabileceği belirtildi.

Sınava başvurularının, öğrencilerin KKTC kimlik kartı fotokopisi, banka dekontu ve 2 adet vesikalık fotoğraf la kabul edileceği kaydedildi. Açıklamada, sınava girecek öğrencilerin sınav günü saat 09.30’da sınav merkezlerinde hazır bulunmaları ve yanlarında kimlik kartlarının ve sınav giriş belgesinin olması gerektiği vurgulandı.

ÖNLİSANS PROGRAMLARINA SINAVSIZ GİRİŞ

DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre meslek lisesi mezunlarının ilgili alanlarda olmak üzere 2 yıllık programlara sınavsız girebilecekleri ve bunun için başvuru formunda gerekli kısmın doldurulması gerektiği de bildirdi.

Meslek Lisesi mezunlarından sınavsız olarak 2 yıllık önlisans programına başvuracak adaylardan 10 TL başvuru harcı alınacak.

YENİ PROGRAMLAR

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı’nda eğitim hayatına başlayacak Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programı, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu çatısı altında eğitim hayatını sürdürecek Ameliyathane Hizmetleri ve Radyoterapi ön lisans programlarına da öğrenci kabul edecek.

Türkçe olacak söz konusu programlar, Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yüksek Öğretim, Planlama, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’ndan (YÖDAK) da aldığı onay ile eğitime başlayacak.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.