1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI-2013 BAŞVURULARI İÇİN YARIN SON GÜN
DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI-2013 BAŞVURULARI İÇİN YARIN SON GÜN

DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI-2013 BAŞVURULARI İÇİN YARIN SON GÜN

BAŞVURULAR YARIN SONA ERİYOR

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) KKTC’li Öğrencilere Yönelik Giriş ve Burs Sınavı-2013, 6 Haziran Perşembe günü, 10.00-12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre DAÜ Giriş ve Burs Sınavı Gazimağusa’da DAÜ kampüsünde ve Lefkoşa’da Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda yapılacak.

BAŞVURULAR YARIN SONA ERİYOR

Yapılan açıklamada sınava başvuruların 2 Mayıs’tan itibaren başladığı belirtilerek, yarına kadar başvuru kabul edileceği ve başvuruların DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne veya Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’nde açılan Sınav Kayıt Merkezi’ne yapılabileceği açıklandı.

Sınava giriş harcının geçtiğimiz yıllara oranla düşürülerek, 25 TL yapıldığı belirtilen açıklamada, 2 yıllık önlisans programlarına sınavsız girmek üzere başvuran adaylar için ise 10 Türk Lirası olduğu açıklandı. Sınav harcının herhangi bir Kooperatif Merkez Bankası Şubesi’nin 100640 numaralı DAÜ hesabına yatırılabileceği belirtildi.

Sınava başvuracak olan öğrencilerin KKTC kimlik kartı fotokopisi, banka dekontu ve 2 adet vesikalık fotoğraf ile başvuruları kabul edilecek.

Açıklamada sınava girecek olan öğrencilerin sınav tarihinde, saat 09.30’da sınav merkezlerinde hazır bulunmaları ve yanlarında kimlik kartlarının ve sınav giriş belgesinin olması gerektiği de vurgulandı.

DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre 2 yıllık önlisans programlara meslek lisesi mezunlarının yanısıra lise ve dengi okul mezunlarının da sınavsız girebilecekleri ve bunun için başvuru formunda gerekli kısmın doldurulması gerektiği de bildirdi.

Sınavla ilgili ayrıntılı bilgiye ve geçmiş yıllarda çıkan sorulara http://www.emu.edu.tr/2013-14dausinav/index.htm  adresinden ulaşılabiliyor.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.