1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI- 2013 SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI- 2013 SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI- 2013 SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

KAYITLAR 1 TEMMUZ-12 EYLÜL ARASINDA YAPILABİLECEK

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) KKTC’li öğrencilere yönelik dün düzenlediği giriş ve burs sınavının sonuçları açıklandı.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 1036 öğrencinin katıldığı DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2013, Gazimağusa’da DAÜ kampüsünde ve Lefkoşa’da Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda yer aldı.

Sınav sonucunda her programa 1. sırada yerleşen adaylar yüzde 100, 2. ve 3. sıralarda yerleşen adaylar yüzde 50, 4. 5. 6. ve 7. sıralarda yerleşen adaylar ise yüzde 25 kesintisiz ve koşulsuz burs hakkına sahip oldular.

Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler testlerinin yanı sıra dil bölümleri için İngilizce Dil Testi ve görsel yetenek isteyen bölümler için ise Görsel Yetenek Testi’nden oluşan sınav sonucunda adayların Matematik – Fen (MF), Türkçe – Matematik (TM), Türkçe – Sosyal (TS), İngilizce Dil (İD), Görsel Yetenek-1 (GY-1), Görsel Yetenek-2 (GY-2), Müzik Puanı (MP) ve Spor Puanı (SP) hesaplandı.

KAYITLAR 1 TEMMUZ-12 EYLÜL ARASINDA

DAÜ’nün KKTC’li Öğrencilere Yönelik Giriş ve Burs Sınavı – 2013’ü kazanan öğrencilerin 1 Temmuz 2013’ten 12 Eylül 2013 tarihine kadar DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekleri duyuruldu.

DR. FAZIL KÜÇÜK TIP FAKÜLTESİ KONTENJANLARI

Öte yandan 2012-2013 Akademik Yılı’nda Marmara Üniversitesi – Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Ortak Tıp Programı ile eğitim hayatına başlayan DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ne 2013 – 2014 Akademik Yılı için KKTC uyruklu 5 öğrencinin alınacağı, bu öğrencilerin DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2013 sonuçlarına ve GCE A Level, GCE AS Level ile IGCSE / GCSE O Level sınav sonuçlarına göre fakülteye kabul edileceği açıklandı.

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ne girmeye hak kazanan öğrencilerin eğitimlerinin ilk üç yılını DAÜ’de, sonraki üç yılını ise TC Marmara Üniversitesi’nde alacakları belirtildi.

PUAN TÜRÜ BİRİNCİLERİ

DAÜ giriş sınavında puan türlerine göre birinciler de açıklandı.

Buna göre, matematik-fen puan türü birincisi Berke Kurumanastırlı 921 puanla MÜ-DAÜ Ortak Tıp Programı’na; Türkçe-Matematikte 912 puanla, Türkçe-sosyalde 897 puanla, İngilizce’de de 781 puanla birinci olan Umur Güven, MÜ- DAÜ Uluslararası Ortak Tıp Programı’na; görsel yetenek 1’de 642 puanla birinci olan Gülce Zorlu Beslenme ve Diyetetik bölümüne; görsel yetenek 2 puan türünde 656 puanla birinci olan Erdem Söyler Hukuk Fakültesi’ne; 619 puanla müzik-yetenek puan türü birincisi Dilara Gürtaç Müzik Öğretmenliği bölümüne; 750 puanla spor yetenek puan türü birincisi Hasan Göray ise Spor Bilimleri bölümüne girmeye hak kazandı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.