1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI 5 HAZİRAN’DA...
DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI 5 HAZİRAN’DA...

DAÜ GİRİŞ VE BURS SINAVI 5 HAZİRAN’DA...

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ), KKTC vatandaşlarına yönelik “Giriş ve Burs Sınavı”, 5 Haziran’da yapılacak. Müzik ve spor bilimleri programlarına giriş için 2-3 Haziran tarihlerinde yetenek sınavı da düzenlenecek.

A+A-

MÜZİK VE SPOR PROGRAMLARINA GİRİŞ İÇİN YETENEK SINAVLARI DA YAPILACAK

 Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ), KKTC vatandaşlarına yönelik “Giriş ve Burs Sınavı”, 5 Haziran’da yapılacak. Müzik ve spor bilimleri programlarına giriş için 2-3 Haziran tarihlerinde yetenek sınavı da düzenlenecek.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “Giriş ve Burs Sınavı” 10:00-12:30 saatleri arasında Gazimağusa’da DAÜ kampusu ile Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji’nde yapılacak.

Sınav için 4 Haziran’a kadar başvuru kabul ediliyor. Sınav Başvuruları Gazimağusa’da DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü ile 20 Mayıs-04 Haziran arasında Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’nde alınacak. DAÜ temsilcileri tarafından KKTC liselerine yapılan ziyaretler esnasında da başvuru kabul edilecek.

Sınava giriş harcı bu yıl yine 25 Türk Lirası olacak. Sınav harcı Kooperatif Merkez Bankası’nın herhangi bir şubesinden DAÜ’nün 100640 numaralı hesabına veya Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne başvuru esnasında yatırılabilecek.

Başvurularda KKTC kimlik kartı fotokopisi, banka dekontu ve 2 adet vesikalık fotoğraf isteniyor.

Başvuru yapanların, kimlik kartı ve sınav giriş belgeleriyle birlikte sınav günü saat 09:30’da sınav merkezlerinde hazır bulunması gerekiyor.

SINAVDA UYGULANACAK TESTLER VE PUAN TÜRLERİ

Sınav, Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler testlerinin yanı sıra dil bölümleri için İngilizce Dil Testi ve görsel yetenek isteyen bölümler için ise Görsel Yetenek Testi’nden oluşuyor.

Sınava katılanların tümünün dört temel testi cevaplandırması gerekiyor. Katılanların tümünün Matematik-Fen (MF), Türkçe-Matematik (TM) ve Türkçe-Sosyal (TS) puanları hesaplanacak. Ayrıca, adayların ilgili testleri cevaplandırmaları halinde İngilizce Dil (İD), Görsel Yetenek (GY), Müzik Puanı (MP) ve Spor Puanı (SP) da hesaplanacak.

YETENEK SINAVLARI

Müzik Öğretmenliği Programı için önce Sınav Giriş Başvurusu yapılması gerekiyor. Daha sonra Müzik Öğretmenliği Bölümü için 630 14 67 numaralı telefon aracılığıyla yetenek sınavı için randevu alınması gerekiyor. Spor Bilimleri Programı için ise başvurular Sağlık Bilimleri Fakültesi Sekreterliği veya 630 39 39 numaralı telefon aracılığıyla alınıyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.