1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ İLE GAZİMAĞUSA KAYMAKAMLIĞI’NDAN “SAĞLIKTA MESLEK EDİNME VE YAŞLILARA HİZMET” PROJESİ
DAÜ İLE GAZİMAĞUSA KAYMAKAMLIĞI’NDAN “SAĞLIKTA MESLEK EDİNME VE YAŞLILARA HİZMET” PROJESİ

DAÜ İLE GAZİMAĞUSA KAYMAKAMLIĞI’NDAN “SAĞLIKTA MESLEK EDİNME VE YAŞLILARA HİZMET” PROJESİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Gazimağusa Kaymakamlığı’nın ortak yürüttüğü “Sağlıkta Meslek Edinme ve Yaşlılara Hizmet”...

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Gazimağusa Kaymakamlığı’nın ortak yürüttüğü “Sağlıkta Meslek Edinme ve Yaşlılara Hizmet” projesi kapsamında Muhtarlar, kadın dernekleri ve Gazimağusa Kaymakamlığı ile bir araya gelindi. Söz  konusu proje ile işsiz genç kadınların yaşlı bakımına yönelik bilgilendirilmesi ve kalifiye eleman yetiştirerek iş istihdamının yaratılması amaçlanıyor.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, dün, DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Dekan Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Barış Öztürk, Dekan Yardımcısı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ile birçok Gazimağusa bölgesi muhtarı ve kadın dernekleri katıldı.

Söz konusu etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Harutoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında verdiği detaylı bilginin ardından, etkinliğin kadınlara yönelik olduğunu; mesleksiz kadının kalmaması için bu çalışmayı başlattıklarını ve söz konusu proje ile yaşlılar için daha kaliteli bakım hizmeti sunabilmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Prof. Dr. Harutoğlu, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde eğitim almak isteyen KKTC uyruklu kişiler için başvuruların devam ettiğini belirterek kayıt hakkı kazananlara koşulsuz iki yıl boyunca devam edecek % 50 burs imkanı de verileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Harutoğlu’nun ardından Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu’nun da söz alarak, projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiği belirtildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.