1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. SÜLEYMAN İRVAN MESAJ YAYIMLADI
DAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. SÜLEYMAN İRVAN MESAJ YAYIMLADI

DAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. SÜLEYMAN İRVAN MESAJ YAYIMLADI

DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Süleyman İrvan, 11 Temmuz Basın Günü kapsamında mesaj yayımladı.

A+A-

DAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. SÜLEYMAN İRVAN MESAJ YAYIMLADI

DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Süleyman İrvan, 11 Temmuz Basın Günü kapsamında mesaj yayımladı.

Bugün Kıbrıs Türk basınının kuruluşunun 125’ici yıldönümü olduğunu ifade eden Prof. İrvan, basın özgürlüğü için mücadele veren ve mesleği etik ilkelere uygun biçimde sürdüren gazetecilerin Basın Günü’nü kutladı.

Prof.Dr. Süleyman İrvan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Basın Günü’nde Kıbrıs Türk basınının sorunlarına değinmeden olmaz. Kıbrıs Türk basını, hepimizin de iyi bildiği gibi, diğer demokratik ülkelerin basınıyla karşılaştırıldığında çok iyi bir yerde değildir. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2014 yılı için yayımladığı raporda Kuzey Kıbrıs 83’üncü sıradadır. Bir önceki yıla göre bir iyileşme gözlense de, bu yeterli değildir. Kıbrıs Türk basının yasal, yapısal ve etik sorunları vardır ve sorunlar giderildiği oranda Kıbrıs Türk basını toplumu aydınlatma işlevini hakkıyla yerine getirebilir. Bu ülkede daha özgür ve etik ilkelere duyarlı bir medya ortamı yaratılabilmesi için; basın özgürlüğünü kısıtlayan yasaların değiştirilmesi, gazetecilere iş güvencesi, editöryal bağımsızlık ve mesleki ret hakı tanıyan Basın-İş Yasası’nın uygulanması, resmi ilan ve reklamların siyasal değerlendirmelerden uzak biçimde dağıtımını sağlayacak bir yasal düzenleme yapılması gerekir.

Elbette gazetecilere de büyük görev düşmektedir. Gazetecilik mesleğinin toplumda daha saygın bir konuma gelebilmesi, ancak ve ancak özgür bir medya ortamında, doğruluk ve dürüstlüğü temel misyon haline getiren bir yayıncılık anlayışıyla mümkün olabilir. Gerçekleri gizlemeyen, toplumun bilgi edinme hakkı için mücadele eden, masumiyet karinesine daima özen gösteren ve medya mağduru yaratmayan bir gazetecilik anlayışı yerleştiği oranda medya toplum nazarında daha saygın bir konuma yükselecektir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.