1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ İLETİŞİM GÜNLERİ’NE İLKNUR KAVLAK KONUK OLDU
DAÜ İLETİŞİM GÜNLERİ’NE İLKNUR KAVLAK KONUK OLDU

DAÜ İLETİŞİM GÜNLERİ’NE İLKNUR KAVLAK KONUK OLDU

DAÜ İLETİŞİM GÜNLERİ’NE İLKNUR KAVLAK KONUK OLDU

A+A-

 Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Günleri’ne “Direnişteyiz” internet gazetesinin editörü İlknur Kavlak konuk oldu.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Kavlak, “Alternatif Değil, Direniş ve Dayanışmanın Aracı Olarak Medya” başlıklı sunumunda, “ana akım medya” eleştirisinde bulunarak, “Nasıl bir medya, nasıl bir habercilik olmalı?” sorusunu tartışmaya açtı.

“Alternatif medya” ya da “yurttaş gazeteciliği” kavramlarının kendilerini tanımlamadığını belirten Kavlak “Alternatif yani mevcut olanın yerine ikame olacak bir medyadan bahsedilebilir mi? Veyahut mevcut olan mücadeleyi tarif etmeye yeterli mi? Mevcut medya ile rekabet etmek değil, onun yarattığı karanlıkla da hesaplaşmak önümüzde durmaktadır. Ezilenler için tek alternatif kendi medya kanallarını geliştirmektir” dedi.

Medyanın toplumdaki etkisine değinen Kavlak, tekelleşmenin, kitlesel üretimin dayattığı kitlesel tüketim gereksinimiyle medyayı büyüttüğü tespitinde bulundu.

Günümüzde iletişimin yerini kapitalist propaganda ve manipülasyonun aldığını söyleyen Kavlak, “Medya, toplumsal iktidar biçimlerini yeniden kurgulayan ve üreten bir işleyiştir. İnsanların emeğine, doğaya ve topluma yabancılaşması, duyarsızlaşması ve savaşlara zemin hazırlanması gibi işlevleri iktidar adına yerine getirmektedir” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.