1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ KÜTÜPHANESİ MÜDÜRÜ SOYKAN, KÜTÜPHANE HAFTASI’NI KUTLADI
DAÜ KÜTÜPHANESİ MÜDÜRÜ SOYKAN, KÜTÜPHANE HAFTASI’NI KUTLADI

DAÜ KÜTÜPHANESİ MÜDÜRÜ SOYKAN, KÜTÜPHANE HAFTASI’NI KUTLADI

KÜTÜPHANE HAFTASI…

A+A-

DAÜ KÜTÜPHANESİ MÜDÜRÜ SOYKAN, KÜTÜPHANE HAFTASI’NI KUTLADI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Özay Oral Kütüphanesi Müdürü Osman Soykan, üniversite kütüphanelerinin, özellikle internet teknolojisinden yararlanarak, bilginin sadece toplandığı ve tutulduğu yerler olmaktan çıktığını, araştırmacıların yeni bilgi kaynakları ile buluşmasını sağlayan bilgi portalları konumuna geldiğini vurguladı.

Soykan, 51. Kütüphane Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı ve tüm kütüphaneciler ile kütüphane dostlarının kütüphane haftasını kutladı.

Soykan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bu yıl 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında 51. Kütüphane Haftası’nın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

“Kütüphane Haftasının”, Türkiye’de 1964, KKTC’de ise 1996 yılında, Milli Eğitim Bakanlıklarınca resmileştirildiğini ifade eden Soykan, amacın; kitabın ve okumanın değerini vurgulamak, kütüphanelerin toplumlar için önemini duyurmak olduğunu kaydetti.

Bilginin, çağın vazgeçilmez değeri olduğuna dikkat çeken Soykan, “Bilgiyi, bilimselliği, bilimi kendilerine rehber edinen toplumlar, bilim ve teknoloji alanında sürekli gelişmekte ve bu gelişim, gerek entellektüel yaşam seviyelerine gerekse ekonomik refah düzeylerine iyi yönde yansımaktadır” dedi.

Soykan, üniversite kütüphanelerinin, özellikle internet teknolojisinden yararlanarak, bilginin sadece toplandığı ve tutulduğu yerler olmaktan çıktığını, araştırmacıların yeni bilgi kaynakları ile buluşmasını sağlayan bilgi portalları konumuna geldiğini vurgulayarak, 21. yüzyılın üniversite kütüphanesinin yeni görevinin; akademisyen, araştırmacı ve öğrencilerin her türlü formattaki mevcut bilgiye sınır tanımaksızın erişmesine yol göstermek olduğunu ifade etti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.