1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. DAÜ, NAMIK KEMAL’İN EL YAZMASI TİYATRO ESERİNİ HALKLA BULUŞTURMAYA HAZIRLANIYOR
DAÜ, NAMIK KEMAL’İN EL YAZMASI TİYATRO ESERİNİ HALKLA BULUŞTURMAYA HAZIRLANIYOR

DAÜ, NAMIK KEMAL’İN EL YAZMASI TİYATRO ESERİNİ HALKLA BULUŞTURMAYA HAZIRLANIYOR

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Vatan Şairi Namık Kemal tarafından yazılan 17 perdelik “Cemalettin Harzemşah” adlı el yazması tiyatro eserinin korunması ve geniş kitlelere tanıtılması amacı ile eseri tasarrufunda bulunduran Nevzat Köle ile işbirliği prot

A+A-

DAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, toplamda dört adet el yazması şeklinde kopyası bulunan eserin kopyalarından bir adeti Kahire Müzesi’nde, iki adedi Ankara Devlet Tiyatroları Arşivi’nde ve bir adedi de KKTC’de yer alıyor.

DAÜ Tower Restorant’da Cuma saat 10:00’da imzalanacak protokolle Nevzat Köle tarafından korunmakta olan el yazması eser, DAÜ Kıbrıs Araştırmalar Merkezi (DAÜ-KAM) tarafından teslim alınarak elektronik ortama aktarılıp araştırmacıların kullanımına sunulacak.

DAÜ tasarrufunda bulunacağı süre içinde el yazması eser, DAÜ-KAM tarafından düzenlenecek bir etkinlikle birlikte DAÜ Kütüphanesi’nde sergilenecek.

Söz konusu işbirliği protokolüne DAÜ adına Öğrenci Hizmetleri ile Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ile eseri tasarrufunda bulunduran Nevzat Köle imza koyacak.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.