1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ ÖĞRENCİLERİNİ TAŞYAN MİDİBUS TAKLA ATTI
DAÜ ÖĞRENCİLERİNİ TAŞYAN MİDİBUS TAKLA ATTI

DAÜ ÖĞRENCİLERİNİ TAŞYAN MİDİBUS TAKLA ATTI

DAÜ öğrencilerini taşıyan midibus takla attı.25 yaralı....

A+A-

ŞANLIURFA’da, bölgeyi gezen KKTC’deki Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencilerini taşıyan midibüs, virajı alamayarak takla attı. İlk belirlemelere göre kazada 20 kişi yaralandı.

Kaza, saat 17.35’te Şanlıurfa- Gaziantep karayolunun 25’inci kilometresinde meydana geldi. Bölgedeki tarihi ve turistik mekanları gezen Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencilerini taşıyan 27 P 9735 plakalı midibüs, Şanlıurfa’dan Gaziantep’e giderken bir anda kontrolden çıkarak takla attı. İlk belirlemelere göre kazada, aralarında yabancı uyruklu öğrencilerin de bulunduğu 20 kişi yaralandı. Kaza ihbarının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi

VALİ KÜÇÜK: 25 YARALI VAR
Şanlıurfa’da, bölgeyi gezen KKTC’deki Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencilerini taşıyan midibüs, virajı alamayarak takla attı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında yabancı uyruklu öğrencilerin de bulunduğu 25 kişi yaralandı. Kazanın ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçükoğlu, Hastanelere giderek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Kaza, saat 17.35 sıralarında Şanlıurfa- Gaziantep karayolunun 25’inci kilometresinde meydana geldi. Bölgedeki tarihi ve turistik mekanları gezen Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencilerini taşıyan İzzettin Küçükoğlu 27 P 9735 plakalı midibüs, Şanlıurfa’dan Gaziantep’e giderken bir anda kontrolden çıkarak takla attı.

CAN PAZARI YAŞANDI
İçinde 30 kişi bulunan midibüsün yan yattığı kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, kurtarma ve polis ekipleri sevk edildi. Şanlıurfa- Gaziantep karayolunun kapanmasına neden olay kazayla alakalı polisler karayolunda geniş güvenlik önlemi aldı. Kurtarma ekipleri tarafından midibüsten çıkarılan ve sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan aralarında Nijerya, Bangladeş ve Bosna vatandaşı bulunan 25 yaralı, ambulanslarla kentteki hastanelere taşındı. Tedavilerine başlanılan yaralılardan 8’inin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu gerekçesiyle ameliyata alındığı bildirildi.

VALİ KÜÇÜK HASTANEYE GİTTİ
Kazayı duyan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’te, Mehmet Akif İnan eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek, doktorlardan yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ayakta tedavileri yapılan yaralılarla da görüşen Vali Küçük, hastane çıkışı gazetecilere açıklama yaptı. Öğrencilerin gezi amaçlı Şanlıurfa’ya geldiğini ifade eden Vali Küçük, "Talihsiz bir kaza meydana geldi. 30 öğrenci taşıyan bu otobüs virajı alamayarak, kaza yaptı. Şuanda 25 yaralı bulunmaktadır. Bu öğrencilerin arasında yabancı uyurluklu öğrencilerde bulunmaktadır. Gezi amaçlı Şanlıurfa’ya gelmişlerdi. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Yaralı öğrencilerimiz için gerekli sağlık hizmetleri verilmektedir. Birçok öğrenci ise ameliyatta alındı. Bütün yaralılarımıza geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.

Kazanın ardından bir saat ulaşıma kapanan Şanlıurfa- Gaziantep karayolu, midibüsün olay yerinden kaldırılmasının ardından ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.