1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ PER-SEN, REKTÖR VEKİLİ OSAM’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI
DAÜ PER-SEN, REKTÖR VEKİLİ OSAM’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

DAÜ PER-SEN, REKTÖR VEKİLİ OSAM’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası (DAÜ Per-Sen) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ın görevini gayri yasal olarak sürdürdüğünü iddia ederek Osam’ı istifaya çağırdı

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası (DAÜ Per-Sen) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ın görevini gayri yasal olarak sürdürdüğünü iddia ederek Osam’ı istifaya çağırdı.

DAÜ Per-Sen’den yapılan yazılı açıklamada Osam’ın YÖK ile ilişkilerini iyi yönetemediği ve bu dönem içinde hiçbir yeni programa YÖK’ten onay alınamadığı ve tanıtım faaliyetlerinin doğru yapılmaması sebebiyle DAÜ’nün 2015 ÖSYM yerleştirme sonuçlarına göre KKTC üniversiteleri arasında tarihinde ilk defa üçüncü duruma düştüğü iddia edildi.

Açıklamada ayrıca Osam’ın mahkemede kazanılmak üzere olan bir davadan vazgeçtiği ve uzlaşma adı altında Tosunoğlu İnşaat Şirketi’ne 3 milyon TL ödeme yapılmasını kabul ettiği ve bir yurt inşaatı ile ilgili olarak Ata İnşaat Şirketi’ne fazladan 170 bin TL ödeme yapıldığı iddiası yer aldı.

“TC Kaynakları ile gerçekleştirilen Eğitim Fakültesi renovasyon inşaatı için Ata İnşaat Şirketi’ne üniversite kaynaklarından 1.5 milyon TL ödeme yapılmıştır. Gerekli kontrol işlemleri yapılmadan ödeme yapıldığı için TC Yardım Heyeti bu ödemeyi üniversitemize yapmayı reddetmektedir” denilen açıklamada, üniversitedeki görevden alma ve atamalarda siyasilerin ve Necdet Osam’ın kendisine yakın kişilerin talepleri doğrultusunda hareket ettiği savunuldu.

Osam’ın yıl içerisinde TC Büyükelçiliği’ne herhangi bir proje götürmediği ifade edilen ve bu durumun eleştirildiği açıklamada, “VYK ve siyasilerin talepleri doğrultusunda, önemli bir kısmına ihtiyaç olmamasına rağmen hizmet alımı adı altında 200’ün üzerinde istihdam yapılmıştır” denildi.

Yönetimsel zafiyet nedeniyle DAÜ’ye yapılan KKTC devlet katkısında 2015 yılında 9 milyon TL düşüş olduğu iddia edilen açıklamada Osam istifaya çağırıldı.

Yine DAÜ Per-Sen’den yapılan ikinci bir açıklamada, Rektör Vekili Prof. Dr. Osam’ın bugünkü basın toplantısında, sendika tarafından yapılan açıklamanın “birileri tarafından yapıldığını iddia ettiği” belirtilerek “Açıklama sendikamız tarafından yapılmıştır ve sonuna kadar arkasındayız” denildi.

Açıklamada ayrıca Osam’ın sendika Genel Sekreter Yardımcısı’nın kullanımda olan bilgisayara el koydurduğu ve Genel Sekreter Yardımcısı’nın kişilik haklarına saldırdığı iddia edilerek, bilgisayarın derhal iade edilmemesi halinde yasal tüm hakların kullanılacağı uyarısında bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.