1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ SENATOSU, BET OFİSLERİN KAPATILMASI YÖNÜNDE KARAR ALDI
DAÜ SENATOSU, BET OFİSLERİN KAPATILMASI YÖNÜNDE KARAR ALDI

DAÜ SENATOSU, BET OFİSLERİN KAPATILMASI YÖNÜNDE KARAR ALDI

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), bet ofislerin üniversitelere ve topluma büyük zarar verdiğini gerekçe göstererek, bet ofislerin kapatılması yönünde karar aldı.

A+A-

REKTÖR ÖZTOPRAK:” ÜNİVERSİTELERE BÜYÜK ZARAR VERİYOR. TOPLUMUN BUNA İHTİYACI YOK”

Doğu Akdeniz Üniversitesi  (DAÜ), bet ofislerin üniversitelere ve topluma büyük zarar verdiğini gerekçe göstererek, bet ofislerin kapatılması yönünde karar aldı.

DAÜ Senatosu’nun aldığı kararı, Senato üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulalh  Öztoprak açıkladı.

Öztoprak, DAÜ Senato Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında,  bet ofislerin, kampus sınırlarına kadar dayandığını belirterek, kısa bir süre önce kampusun çok yakınında açılan bet ofisin öğrencilerin girişimiyle kapatıldığını hatırlattı.

İlgili  yasanın üniversite ve okulların 100 metre yakınına bet ofisi açma izni verdiğini söyleyen Öztoprak, bunun üniversitelere büyük zarar verdiğini kaydetti.

Konuyu Üniversite Yönetim Kurulu ile Senato’da tartıştıklarını söyleyen Öztoprak, bet ofislerin kapatılması kararını aldıklarını ifade etti.

“DEVLETE  KATKISI YOK… ÜNİVERSİTELERİN EKONOMİYE KATKISI YÜZDE 26”

Toplumda, bet ofislerin devlete vergi katkısı olduğu yönünde yanlış bir algı oluştuğunu belirten Öztoprak, “Ödenen vergilerle sağladığı gelir 9-10 belki 20 milyon TL. Oysa, Üniversitelerin ekonomiye katkısı yüzde 26. Bet ofislerin üniversitelere verdiği zarar; devletin bet ofislerden topladığı verginin çok üzerinde. Topluma sosyal açıdan da büyük zarar veriyor” dedi.

Öztoprak, bet ofislerin üniversitelere büyük zarar verdiğini yineleyerek, bazı öğrencilerin harçlıklarını ve okul harçlarını bet ofislere harcadıklarını kaydetti ve “Toplumun buna (/bet ofise) ihtiyacı yok. Bet ofisler kapatılmalıdır” dedi.

Öztoprak, devletin bet ofislerle ilgili tedbir alması gerektiğini kaydederek, kapatılmaları için Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı başta olmak üzere  bir takım girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Öztoprak, basın toplantısında Senato’nun konuyla ilgili aldığı kararı okudu.

Senato kararında,işletmecilere sağladığı büyük bir kar dışında bet ofislerin  topluma hiçbir olumlu katkısı bulunmadığı, eğitim sektörüne ve sosyal dokuya büyük zarar verdiği ifade edildi.

“BET OFİS, EĞİTİM ADASINA TEZAT”

Kararda, eğitim kurumlarının yakınında bet ofislerinin açılmasına izin verilmesinin, KKTC’nin 100 bin öğrenci ve  yükseköğrenim adası olma hedefi ile büyük çelişki oluşturduğu, ülkenin imajını zedelediği vurgulandı.

Kararda, Senato’nun; bet ofisleri tamamen kapatılana kadar  mücadelesini sürdüreceği ifade edilerek, hükümetin gereğini yapacağına, Cumhuriyet Meclisi’nin ,  67/1999 sayılı Beden Eğitimi  ve Spor Yassı’nın 26. maddesindeki  “Müşterek Bahislerin Düzenlenmesi”  başlığı altındaki düzenlemeyi gözden geçireceğine inanç belirtildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.