1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ ULUSLARARASI FONE FİLM FESTİVALİ KAZANANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI
DAÜ ULUSLARARASI FONE FİLM FESTİVALİ KAZANANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

DAÜ ULUSLARARASI FONE FİLM FESTİVALİ KAZANANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

DAÜ Uluslararası Fone Film Festivali kazananlar ödüllerini aldı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Radyo-TV, Sinema ve Gazetecilik Bölümü’nün, Halkbank sponsorluğunda bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Fone Film Festivali’nde kazananlar ödüllerini aldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Radyo-TV, Sinema ve Gazetecilik Bölümü’nün, Halkbank sponsorluğunda bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Fone Film Festivali’nde kazananlar ödüllerini aldı.

İki gün süren festivalde büyük ödülü, Borderless (Sınırsız) isimli kısa filmiyle Ahmad Al Bakri kazandı.
 
DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, festivalde kısa filmler Beden Politikaları temalı uluslararası kategori ile Gomma/Kanka Hikayeleri temalı liseliler kategorisinde yarıştı.

BÜYÜK ÖDÜL SINIRSIZ FİLMİNE

DAÜ İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü’nün öğretim kadrosunda yer alan Kıbrıslı Türk Yönetmen Derviş Zaim, Kıbrıslı Rum Film Yönetmeni Panicos Chrysanthou, akademisyenler İzlem Kanlı ve Jonathan Stubbs ile Türkiyeli video sanatçısı  Zeyno Pekünlü’den oluşan jürinin değerlendirdiği uluslararası kategoride yarışan 38 film içinden birinciliği Ahmad Al Bakri’nin yaptığı Borderless (Sınırsız) isimli filmi aldı.

Özgürlük ve barış üstüne özgün bir yapım olan Borderless’in Filistinli yönetmeninin kendisinin de yer aldığı film şu cümlelerle açılıyor: “Biliyor musun, istediğin zaman uyanmak, askerlerle, check point’le ya da problemlerle karşılaşmadan gidebilmek çok güzel. Bu, benim ülkemde mahrum olduğum birşey.”

Filistin’de her gün deneyimlenen özgürlük yoksunluğu ile Kıbrıs’taki ‘sorun’ arasında bağlantılar kuran Al Bakri, ikiye bölünmüş Lefkoşa’yı, ikiye bölünmüş Hebron’a benzetiyor filminde. Filmini, denizin sınırsızlığına yaptığı vurgu ve Nelson Mandela’nın sözleriyle bitiriyor: “Filistin özgür olmadan bizler de özgür olamayacağız.”

Uluslararası kategoride ikinciliği Sholeh Zahraei’ye ait Celluloid Me (Yapay Ben) filmi elde ederken, üçüncülüğü ise Ali Sherafat’ın Somnium (Düş) isimli filmi aldı. Jüri ayrıca, Sholeh Zahrai ve Kamil Saldun’un “Colorfooled” filmi ile Ali Abdosamadi’nin “H like Hexagon” isimli filmlerini mansiyona değer buldu. 

LİSE KATEGORİSİNDE BİRİNCİLİK HAYATA GÜLÜMSE’YE

Fotoğraf sanatçısı Buket Özatay, DAÜ İletişim Fakültesi öğretim elemanı ve fotoğraf sanatçısı İsmail Gökçe ile yönetmen Uygar Erdim’den oluşan jüri, lise filmlerini değerlendirdi. 14 filmin yarıştığı Kanka/Gomma hikayeleri temalı lise katorisinde birinciliği Mersin’den katılan Merve G. Narlık’ın “Hayata Gülümse” isimli filmi kazandı.

İkincilik, “Kayıt” filmi ile yarışmaya Kıbrıs’tan katılan Ferhan Kanioğluları’na, üçüncülük ise “Above World” filmi ile Cenkay Keser’e gitti. Jüri ayrıca, Mine Akgün’ün “En İyi Arkadaşları Onlar” ile Sema Erkek’in “Teknolojinin Olumsuz Etkisi” filmlerini mansiyona değer buldu.

PARA ÖDÜLLERİ

Halkbank’ın sponsorluğunda gerçekleşen 2. Uluslararası Fone Film Festivali’nde Beden Politikaları temalı uluslararası kategoride birinciye 4 Bin TL, ikinciye 2 Bin 5 yüz TL, üçüncüye Bin 5 yüz TL; Kanka/Gomma hikâyeleri temalı lise kategorisinde birinciye 2 Bin TL, ikinciye Bin 5 yüz TL, üçüncüye de Bin TL’lik ödüller verildi.

DAÜ İletişim Fakültesi’nin bahçesinde kırmızı halı üzerinde yapılan ödül töreni, kokteyl ile sona erdi.

TAK

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.