1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ, YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ KABUL EDECEK
DAÜ, YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ KABUL EDECEK

DAÜ, YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ KABUL EDECEK

DAÜ 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi için yüksek lisans ve doktora programlarına KKTC uyruklu öğrenci kabul edecek.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi için yüksek lisans ve doktora programlarına KKTC uyruklu öğrenci kabul edecek.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülmekte olan, YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı 17 Doktora, 34 Tezli Yüksek Lisans ve 25 Tezsiz Yüksek Lisans olmak üzere toplam 76 programa öğrenci kabul edilecek.

Başvurular en geç 30 Eylül tarihine kadar http://emu.edu.tr/applyonline adresinden online olarak yapılabilecek.

Yüksek lisans programlarına başvuracak adayların lisans derecesine, doktora programlarına başvuracak adayların ise yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerekiyor.

Eğitim dili İngilizce olan programlara başvuruda bulunacak adayların İngilizce düzeylerini gösteren TOEFL veya dengi bir sınav sonuç belgesi sunmaları isteniyor.

DAÜ İngilizce Yeterlik koşullarını sağlayacak geçerli bir belge sunamayan adaylar 9-10 Ekim, 16-17 Ekim  ve 23-24 Ekim tarihlerinde İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılacak 2 aşamalı İngilizce Yeterlik Sınavı’na alınacak.

DAÜ Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Turizm Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu bünyesinde bulunan yüksek lisans ve doktora programlarına, aynı zamanda uzaktan eğitim programı kapsamında e-Konaklama İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans, Bankacılık ve Finans Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans programları ile Warwick Üniversitesi’yle yürütülen Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi Tezli Yüksek Lisans ve İşletme Yönetimi Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programlarına öğrenci kabul ediyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.