1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAUDA ARANIYOR
DAUDA ARANIYOR

DAUDA ARANIYOR

Dauda aranıyor

A+A-

Zimbawe uyruklu öğrencinin evini basarak canına kast eden Nijerya uyruklu 3 zanlıdan ikisi tutuklandı

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Mutela David Lunda isimli Zimbawelinin evini basarak ciddi şekilde darp eden, daha sonra da pencereden aşağıya atan 3 Nijerya uyruklu zanlıdan birisi olan Jeffrey Osaar Nyiam, Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandı. Dauda Yakubu halen daha polis tarafından heryerde aranıyor.

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, 27 Ağustos 2016 tarihinde saat 02.00 sıralarında, zanlının beraberindeki Kevin Jeb Shehu ve Dauda Yakubu ile beraber, müşteki Mutale David Lunda’nın, kendisini evden çıkardığı gerekçesi ile  Diva Sokakta bulunan apartman dairesine gittiklerini ve kapıyı zorla kırarak içeri girdiklerini söyledi.

Lunda’yı uykuda yakaladılar
O esnada yatak odasında uyumakta olan müşteki Mutale David Lunda’nın zanlı ve arkadaşları tarafından zorla salona getirildiğini ve tekme tokat darp edildiğini anlatan Karagil, zanlı ve arkadaşlarının daha sonra zanlıyı salon penceresinden iterek 6 metre yükseklikten beton zemine düşürdüklerini ve katle teşebbüs suçunu işlediklerini söyledi.
Zanlılardan Kevin Jeb Shehu’nun önceki gün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 2 gün tutukluluk temin edildiğini de hatırlatan Karagil, mahkeme huzurndaki zanlı Jeffrey Osaar Nyiam’ın da Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandığını ifade etti.

Müştekiyi Jeffrey mi attı?
Kevin Jeb Shehu’nun bir gönüllü ifade verdiğini ve müştekiyi mahkeme huzurundaki zanlı Jeffrey Osaar Nyiam’ın darp ettiğini ve iterek pencereden aşağıya attığını iddia ettiğini anlatan Karagil, Nyiam’ın hiçbir şekilde suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Aranan bir kişi var
Mesele ile ilgili aranmakta olan bir kişinin daha olduğuna dikkat çeken Karagil, soruşturmanın selameti açısından zanlının 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.