1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ’DE AVRUPA BARIŞ KONFERANSI DÜZENLENİYOR
DAÜ’DE AVRUPA BARIŞ KONFERANSI DÜZENLENİYOR

DAÜ’DE AVRUPA BARIŞ KONFERANSI DÜZENLENİYOR

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Uluslararası Barış Konferansı’na ev sahipliği yapıyor.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Uluslararası Barış Konferansı’na ev sahipliği yapıyor.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 7 – 9 Kasım 2013 tarihleri arasında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı, Gazimağusa’da düzenlenecek olan konferans, saat 10.00'da yapılacak açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Konferansın açılışında DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve EuPRA Başkanı Yrd. Doç. Dr. Itır Toksöz dünyanın önde gelen barış araştırmacılarına ve akademisyenlerine seslenecek.

20 FARKLI ÜLKEDEN KATILIMCI

DAÜ İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon, Sinema ve Gazetecilik Bölümü Başkan Yardımcısı ve Avrupa Barış Araştırma Derneği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy’un verdiği bilgiye göre, 8 oturumun düzenleneceği konferansa 20 farklı ülkeden 40 araştırmacı ve akademisyen katılacak.

Konferansa barış çalışmaları alanında uzman iki ana konuşmacı davet ettiklerini de vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy, ilk ana konuşmayı Almanya'nın Justus Liebig Giessen Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hanne Margret Birckenbach'in "Barış Mantığının Yeniden Canlandırılması" konu başlığıyla yapacağını ifade etti.

Ersoy, ikinci ana konuşmayı ise Amerika Birleşim Devletleri'nden emekli tarih profesörü ve Uluslararası Ortadoğu Çalışmaları Konseyi Başkanı Prof. Dr. Norton Mezvinsky'nin "Arap Baharı'nda ne oldu?" ile yapılacağını kaydetti.

Konferans oturumlarının halka açık olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Ersoy, konferans hakkında daha geniş bilginin www.euprapeace.org adresinden elde edilebileceğini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.