1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ’DE ÇÖZÜM İSTİYOR
DAÜ’DE ÇÖZÜM İSTİYOR

DAÜ’DE ÇÖZÜM İSTİYOR

DAÜ-SEN: “YENİ HÜKÜMETİN ÇÖZMESİ GEREKEN SORUNLARIN BAŞINDA DAÜ’NÜN DE YER ALMASI GEREKİYOR”

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (Daü-Sen), kurulacak yeni hükümetin çözmesi gereken sorunların başında DAÜ’nün yer alması gerektiğini belirterek, “Yolsuzluk, usulsüzlük, baskı, tehdit ve partizanlığa battığını” iddia ettiği DAÜ’de, hesap sorulması için elinden gelen katkıyı ortaya koyacağını bildirdi.

Daü-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, DAÜ’ye bağlı kreş, ilkokul ve kolejin özele verilmesine direnenlerin yargılanmasına yarın saat 09.00’da Gazimağusa Kaza Mahkemesine devam edileceği kaydedildi.

DAÜ akademik personeli ve sendikacı Ulaş Gökçe, Hasan Altıok, Hüseyin Özkaramanlı, Hamit Caner, Hüseyin Demirel, Ercan Hoşkara, Cemil Sarıçizmeli ile DAÜ personeli Barış Eseller, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve Sendika Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Civisilli’nin yargılandığı davanın 2 yıldır devam ettiği belirtilen açıklamada, DAÜ Rektörü Abdullah Öztoprak da eleştirildi.

DAÜ-SEN bu kapsamda tüm dostlarını yarın Mağusa Kaza Mahkemesi’nde görülecek davaya çağırarak, sendikanın saat 08.45’te Mahkeme önünde basın açıklaması yapacağını kaydetti.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.