1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ'DE DEKANDAN PROTESTO
DAÜ'DE DEKANDAN PROTESTO

DAÜ'DE DEKANDAN PROTESTO

Başından aşağı bir lenger toprak döktü;

A+A-

 

DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrvan’dan barışçıl protesto eylemi

Dünya genelinde ALS hastalığına dikkat çekmek amacıyla başlatılan ve hızla yayılan, Türkiye ve KKTC’den de birçok ünlü ismin katılım gösterdiği “IceBucket Challenge (Bir Kova Buz)” kampanyası devam ederken, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan da Gazze’deki katliama dikkat çekmek amacıyla bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Dün, DAÜ İletişim Fakültesi önünde gerçekleştirdiği eylemde Prof. Dr. İrvan, başından aşağıya bir kova toprak dökerek Gazze ile ilgili bir protesto eylemi yaptı. Prof. Dr. İrvan eylemi gerçekleştirdiği sırada şu açıklamalarda bulundu:

“GAZZE’DEKİ KATLİAMA TEPKİSİZ KALAMAYIZ”

“Bugün burada, İsrail’in Gazze’ye yönelik olarak 8 Temmuz’da başlattığı insanlık dışı saldırıları protesto etmek ve Gazze’deki katliama dikkati çekmek için barışçıl bir protesto eylemi gerçekleştireceğim. İsrail’e; Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını derhal durdurma ve Gazze üzerindeki ablukayı kaldırma çağrısı yapıyorum.

BM’ye; İsrail saldırganlığını durdurmak için sözde değil özde girişim yapma çağrısı yapıyorum. Gazze’deki katliama daha fazla seyirci kalmayınız. Başta ABD olmak üzere, meşru savunma hakkı gibi gerekçelerle İsrail saldırganlığına destek veren tüm devletlere, desteklerini geri çekme ve İsrail’i durdurma çağrısı yapıyorum. Bu saldırganlığın hiçbir mazereti olamaz. Filistinli öğrencim Ghada aracılığıyla Gazze’de yaşam mücadelesi veren tüm Filistinlilere sesleniyorum.

Kalbimiz sizinle. Prof. Dr. İrvan, eylemi sırasında DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve DAÜ öğretim üyeleri ve basın mensuplarına da eyleme katılmaları konusunda davette bulundu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.