1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. DAÜ’DE KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ ANISINA TÜRK SANAT MÜZİĞİ GECESİ
DAÜ’DE KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ ANISINA TÜRK SANAT MÜZİĞİ GECESİ

DAÜ’DE KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ ANISINA TÜRK SANAT MÜZİĞİ GECESİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü ile TRT Türk Sanat Müziği Personel Korosu’nun Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş anısına ortaklaşa düzenlediği “Türk Sanat Müziği” gecesi, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu`nda gerç

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü ile TRT Türk Sanat Müziği Personel Korosu’nun Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş anısına ortaklaşa düzenlediği “Türk Sanat Müziği” gecesi, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu`nda gerçekleştirildi.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, gecede, TRT Türk Sanat Müziği Personel Korosu tarafından koro başkanı Emine Edirneli ve şef Celal Abacı önderliğinde hicaz, nihavent, rast ve hüzzam makamlarında eserler seslendirildi. Ayrıca gecede, beste ve güftesi Osman Babuşcu’ya ait Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş anısına bestelenen “Öylesi Sevdim” adlı eser, solist Filiz Özdemir tarafından seslendirildi.

Geceye DAÜ Öğrenci Hizmetleri, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam’ın yanı sıra birçok akademik ve yönetsel personel katıldı.

Prof. Dr. Osam katılımlarından dolayı herkese ve tüm TRT koro ekibine teşekkürlerini sundu. 30’a yakın eserin seslendirildiği gecenin sonunda Prof. Dr. Osam, TRT Koro Şefi Abacı’ya katkılarından dolayı gümüş tabak takdim etti.

TAK

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.