1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ’DE REKTÖR ADAYI BELİRLEME SÜRECİ
DAÜ’DE REKTÖR ADAYI BELİRLEME SÜRECİ

DAÜ’DE REKTÖR ADAYI BELİRLEME SÜRECİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü’nün belirleneceği “eğilim belirleme yoklaması” 4 Temmuz’da yapılacak.

A+A-

DAÜ REKTÖRLÜK SEÇİMİ 4 TEMMUZ’DA YAPILACAK

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü’nün belirleneceği “eğilim belirleme yoklaması” 4 Temmuz’da yapılacak.

Bugün başlayan aday başvuruları 23 Haziran mesai bitimine kadar kabul edilecek. Kriterlere uyan başvurular 25 Haziran’da Senato’ya sunulacak. Rektör adayları 26 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında tanıtım çalışmalarını yapacak.

4 Temmuz’da ise 09.00- 16.00 saatleri arasında eğilim belirleme yoklaması yapılacak.

Eğilim belirleme yoklamasının ilk turunda kullanılan oylarda bir adayın yüzde 50 ve üzeri oy alma koşulunu sağlamaması halinde 10 Temmuz tarihinde en yüksek oyu alan iki aday arasında 2. tur eğilim belirleme yoklamasına gidilecek.

DAÜ Senatosu tarafından atanan Rektör Adaylarını Saptama Komitesi, DAÜ Rektörlüğü aday belirleme süreci ve gerekçelerini açıkladı.

Açıklamada, Ekim ayında bir atama yapılabilmesi için Rektör adayı belirleme ve atama sürecinin Eylül ayı başında başlatılması gerektiğine, ancak Eylül ve Ekim aylarının akademik ve idari takvim açısından en sıkışık dönem olduğuna dikkat çekildi.

Öğrenci kayıtları, derslerin başlatılması ve özellikle 6 bin civarında yeni öğrencinin karşılanması, kaydı ve yerleştirilmesinin bu döneme denk geleceğine dikkat çekilen açıklamada, bu dönemden önce dersliklerin ve özellikle yurtların yetiştirilmesinin gerekeceği ifade edildi.

Üniversitenin başta Rektörlüğün ve diğer yöneticilerin zaman ve dikkatlerini Rektörlük sürecine kilitlenmek yerine bu dönemin başarılı bir şekilde tamamlanması için harcamaları gerekeceği belirtilen açıklamada, Temmuz ve Ağustos ayları tatil ayları olduğu için bu aylarda böyle bir sürecin sağlıklı bir biçimde yürütülmesinin mümkün olmayacağı görüşü ifade edildi.

Üniversitenin bütçe döneminin de 1 Eylül’de başlayacağına vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu tarihe kadar 2014- 2015 bütçesinin hazırlanmış ve gerekli onayları almış olması gerekir. Bütçeyi söz konusu dönemde görev yapacak olan Rektörün hazırlaması, hem etik açıdan hem de Rektörün önceliklerinin bütçeye yansıtılması açısından gereklidir.

Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kuruluş Yasası’na göre, DAÜ Rektörü aşağıda belirtilen maddeye göre atanmaktadır:

12.(2) Rektör, Senato’nun önerisi ile Yöneticiler Kurulu tarafından Üniversitenin içinden veya dışındaki Üniversite profesörleri arasından 5 yıllık süre için atanır.”

Senato, bir önceki rektör adayı belirleme sürecinde olduğu gibi önereceği kişiyi tüm üniversitenin katılımı ile yapılacak eğilim yoklaması ile belirleme kararı aldığını belirterek, Senato kararında ayrıca bu gerekçelerin bundan sonraki rektör adaylarını belirleme süreçlerinde de geçerli olduğunu, adayların belirlenmesinin akademik dönemin bitiminde yapılmasının gelenek haline getirilmesinde yardımcı olmak adına sürecin erkene alınmasının yararlı olacağına vurgu yaptı.

Senato, bu kapsamda Rektörlük seçimi ile ilgili şu takvimi belirledi:

“30 Mayıs 2014 – 23 Haziran 2014 Mesai bitimine kadar: Üniversite içinden ve dışından aday başvurularının kabul edilmesi,

25 Haziran 2014: Başvuru kriterlerine uygun başvuruların Senato’ya sunulması,

26 Haziran 2014 – 3 Temmuz 2014: Rektör adaylarının tanıtım çalışmalarını gerçekleştirmesi,

4 Temmuz 2014 saat 09.00- 16.00: Eğilim belirleme yoklamasının yapılması,

10 Temmuz 2014: Eğilim belirleme yoklamasının ilk turunda, kullanılan oylarda bir aday %50+ oy alma koşulunu sağlamaması halinde, en yüksek oyu alan iki aday arasında 2. tur eğilim belirleme yoklaması yapılır.

Süreç ile ilgili detaylara Üniversitemizin ilgili web sayfasından (http://rask.emu.edu.tr)  ulaşılabilir.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.