1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ'DE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE...
DAÜ'DE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE...

DAÜ'DE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE...

DAÜ'DE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE...

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 2014 – 2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi için DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülmekte olan yüksek lisans ve doktora programlarına KKTC uyruklu öğrenci kabul edecek. Başvuruların en geç 25 Şubat’a kadar yapılması gerekiyor.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, YÖK ve YÖDAK onaylı 19 doktora, 34 tezli yüksek lisans ve 26 tezsiz yüksek lisans olmak üzere toplam 79 programa öğrenci kabul edilecek.

Açıklamada, yüksek lisans programlarına başvuracak adayların lisans derecesine, doktora programlarına başvuracak adayların ise yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerektiği vurgulandı.

Eğitim dili İngilizce olan programlara başvuruda bulunacak adayların İngilizce düzeylerini gösteren TOEFL veya dengi bir sınav sonuç belgesi sunmaları isteniyor. DAÜ İngilizce Yeterlik Koşulları’nı sağlayacak geçerli bir belge sunamayan adaylar; 4 – 5, 12 – 13 ve 19 – 20 Mart tarihlerinde İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılacak olan iki aşamalı İngilizce yeterlik sınavına alınacak.

Başvuruların en geç 25 Şubat tarihine kadar http://emu.edu.tr/applyonline adresinden online olarak yapılabileceği belirtilen açıklamada, başvuru koşulları ve programlar hakkında daha fazla bilginin Enstitü Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 630 1157) veya Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 365 3644) alınabileceği ifade edildi.

Başvuruda bulunulabilecek lisansüstü programlar şu şekilde açıklandı:

“Mühendislik Fakültesi: Elektrik – Elektronik Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Makine Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Mühendislik Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans.

Mimarlık Fakültesi: Mimarlık Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, İç Mimarlık Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans, Kentsel Tasarım Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans.

Fen ve Edebiyat Fakültesi: Fizik Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Kimya Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Matematik Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Gelişim Psikolojisi Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Enformasyon Sistemleri Tezsiz Yüksek Lisans, Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans.

Eğitim Fakültesi: İngiliz Dili Eğitimi Doktora ve Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans, Eğitim Programları ve Öğretim (Türkçe) Tezli Yüksek Lisans, Okul Öncesi Egitimi (Türkçe ) Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans, Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans, Eğitim Yönetimi ve Denetimi (Türkçe) Tezli Yüksek Lisans

İşletme ve Ekonomi Fakültesi: Ekonomi Doktora ve Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans, Uluslararası İlişkiler Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Bankacılık ve Finans Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans,  Bankacılık ve Finans (Türkçe – Program Lefkoşa’da yürütülecektir) Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Pazarlama Yönetimi Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe- Program Lefkoşa’da yürütülecektir) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe - Program Lefkoşa’da yürütülecektir) Tezsiz Yüksek Lisans, Finansal Ekonomi (Türkçe - Program Lefkoşa’da yürütülecektir) Tezsiz Yüksek Lisans, Finans Doktora.

Turizm Fakültesi: Turizm İşletmeciliği Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans.

Hukuk Fakültesi: Hukuk (Türkçe) Tezli Yüksek Lisans.
İletişim Fakültesi: İletişim ve Medya Çalışmaları Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Tezsiz Yüksek Lisans, Dijital Medya ve Film Tezsiz Yüksek Lisans.
Sağlık Bilimleri Fakültesi: Beslenme ve Diyetetik (Türkçe) Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Türkçe) Tezli Yüksek Lisans.

Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu: Bilişim Teknolojileri Tezsiz Yüksek Lisans

Uzaktan Eğitim Programları: e-Konaklama İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans, Yöneticiler için Bankacılık ve Finans Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans.

DAÜ – Warwick Üniversitesi Programları: Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi Tezli Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans”

LEFKOŞA’DA YÜRÜTÜLECEK OLAN PROGRAMLAR

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa ve civarında yaşayan, iş hayatı içinde yer alıp aynı zamanda yüksek lisans veya doktora eğitimi almak isteyen KKTC vatandaşları için bir alternatif yaratmak amacıyla alınan karar ile İşletme ve Ekonomi Fakültesi’ne bağlı bazı lisansüstü programlar Lefkoşa’da yürütülecek.

Bu bağlamda Bankacılık ve Finans (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans ve Finansal Ekonomi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans programları Lefkoşa’da verilecek olan programlar arasında yer alıyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.