1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ’NÜN GELENEKSEL “ULUSLARARASI GECE”Sİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
DAÜ’NÜN GELENEKSEL “ULUSLARARASI GECE”Sİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

DAÜ’NÜN GELENEKSEL “ULUSLARARASI GECE”Sİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı’na bağlı Uluslararası Merkez tarafından...

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı’na bağlı Uluslararası Merkez tarafından kültürler arası iletişimi ve etkileşimi güçlendirmek amacıyla her yıl düzenlenen “Uluslararası Gece”, DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, söz konusu gecede DAÜ’de öğrenim görmek üzere 85 farklı ülkeden gelen öğrenciler geleneksel kıyafetleriyle kendi kültürlerini tanıttılar. Gecede 40’a yakın stant kurularak çeşitli tanıtım aktiviteleri gerçekleştirildi.

Öğrencilerin kendi ülkelerine özgü yemek kültürlerini de tanıttığı gecede kültürel ve yerel dans gösterilerinin yanısıra geceye renk katan defile, müzikal ve şarkı etkinlikleri de gerçekleştirildi. Gecede Kıbrıs Halk Dansları Gösterisi, Rusya Geleneksel Dans Gösterisi, Çin Geleneksel Dans Gösterisi, Tacikistan Dans Gösterisi, Nijerya Geleneksel Dans Gösterisi, Afrika Dans Gösterisi, Kırgızistan Geleneksel Dans Gösterisi, Suriye Drama Gösterisi, Türk Halk Dansları Gösterisi, Salsa Show, Nijerya Müzik Performansı, Filistin Geleneksel Dans Gösterisi, Rusya Dans Gösterisi, Azerbaycan Geleneksel Dans Gösterisi, Nijerya ve Sudan Dans Gösterisi gibi birçok ülkeye ait dans gösterileri ve müzik performansları yer aldı.

Katılımın yoğun olduğu belirtilen geceye DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, Uluslararası İlişkiler ve İdari İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour, Öğrenci İşleri ve Bilişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa K. Uyguroğlu ile birçok dekan, akademik ve yönetsel personel de katıldı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.