1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAÜ’YE KAYIT
DAÜ’YE KAYIT

DAÜ’YE KAYIT

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) 6 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilen KKTC’li öğrencilere yönelik DAÜ Giriş Sınavı’nda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları devam ediyor.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) 6 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirilen KKTC’li öğrencilere yönelik DAÜ Giriş Sınavı’nda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları devam ediyor.

DAÜ’den yapılan açıklamada, kayıt dönemindeki yoğun çalışmalar nedeniyle velilere ve bölümlerine kayıt yaptıracak yeni öğrencilere, kayıt süreçlerini kayıtların son gününe bırakmadan bir an önce tamamlamaları önerisinde bulunuldu.

Kayıtların 6 Eylül 2013 tarihine kadar devam edeceği belirtilen açıklamada, ayrıca ilk kez kayıt yaptıracak olan öğrencilerin gerekli işlemler için öncelikle DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği ifade edildi.

Kayıt işlemleri ile ilgili evrak ve harç ücretlerine dair gerekli bilgi, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin resmi internet sayfası http://www.emu.edu.tr adresinden edinilebilir.

Açıklamada KKTC uyruklu öğrencilerin IGCSE, GCE A/AS Level sınav sonuçları ile belirlenen kontenjanlar çerçevesinde Üniversiteye başvuru kabullerinin de devam ettiği belirtildi.

DR. FAZIL KÜÇÜK TIP FAKÜLTESİ’NE DE BAŞVURU KABUL EDİLİYOR

Öte yandan, 2012 – 2013 Akademik Yılı’nda İstanbul’daki Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ortak eğitime başlayan DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi için yapılacak GCE kontenjanı başvurularının 23 Ağustos 2013 tarihine kadar devam edeceği ve GCE tıp kontenjanlarının sonuçlarının 27 Ağustos 2013’te açıklanacağı vurgulandı. Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayacak öğrenciler 3. sınıf sonrasında eğitimlerine İstanbul’da Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam edecekler.

YATAY GEÇİŞLE ÖĞRENCİ ALINIYOR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) mevzuatı çerçevesince, KKTC ve diğer yabancı uyruklu öğrencilerin ise DAÜ mevzuatı çerçevesince yatay geçiş ile üniversiteye kabul edileceği belirtildi.

Açıklamaya göre, yatay geçişle ilgili mevzuatlar ve kontenjanlar ile ilgili detaylı bilgi http://www.emu.edu.tr adresinden veya DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden temin edilebilir.

Yatay geçişle öğrenci kabul edilecek akademik birimler ise şöyle:

“Eğitim Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu”.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.