1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVA, HATAPLARA KALDI!
DAVA, HATAPLARA KALDI!

DAVA, HATAPLARA KALDI!

Son tanıkta dinlendi.

A+A-

Cuma Mağusalı'nın ölümüyle sonuçlanan trafik kazası davasında sona yaklaşıldı. Savunma makamının son tanığı da dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından dinlendi.

Ceren ÖZBİL

Cuma Mağusalı'nın ölümüyle sonuçlanan trafik kazası davasında sona yaklaşıldı. Kısa bir süre önce iddia makamı, davanın ispatı için tanıklarını dinletmiş, emarelerini sunmuş ve davasını kapatmıştı.

Ardından da söz müdafaaya geçmişti. Davada yargılanan sanık Oya Göz, yerinden yeminsiz beyanda bulunarak kendi müdafaasını yapmıştı.

İddia ve savunma makamlarının davalarını kapatmalarının ardından Ömer Güran’ın başkanlığında Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tarafların hitaplarını yapması için gün belirlerdi. Hitapların tamamlanmasının ardından ise dava karara kalacak.

Davanın dünkü celsesinde ise uzman tanık Murat Yükseloğlu'nun, Savcı Aliye Özçınar tarafından sorgulanmasına devam edildi.

 

24 Şubat'ta başlanacak...

Oya Göz'ün avukatı Levent Celaleddinoğlu, hitabı hazırlamak için mahkemeden iki, üç gün süre istedi. Ömer Güran’ın başkanlığında Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ise savunma makamının hitabını yapması için 24 Şubat tarihini belirledi.

 

Son tanık dinlendi.

Türkiye'den gelen Polis Akademisi Mezunu Murat Yükseloğlu, 'bilirkişi' olarak dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı. Yükseloğlu, bilgi, belge, kaza mahalli görüntüleri ve fotoğrafları inceleyerek, bilimsel mütalaa hazırladığını yineledi ve sanık Oya Göz'ün anayola çıkış yaparken, motosikletin önünde başka bir araç olması nedeniyle motosikleti görme şansı olmadığını söyledi.

Görüş mesafesi ve görünebilirliğin bir birinden farklı olduğunu kaydeden Yükseloğlu, savcının "motosikletin önündeki araç Mira marka bir araçtı. Bu aracın boyutunu biliyor musunuz?" sorusunu ise "motosikletten büyük olduğunu biliyorum" diyerek yanıtladı.

Özçınar'ın sorgulamasını tamamlamasının ardından sanık avukatı Levent Celaleddinoğlu, hitapları hazırlayabilmek adına mahkemeden iki, üç gün süre istedi.

Mahkeme, davanın 24 Şubat'ta hitaplarla devam etmesi emrini verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.