1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVA KARARA KALDI
DAVA KARARA KALDI

DAVA KARARA KALDI

Dava karara kaldı

A+A-

Polis Hizmetleri Komisyonu’nun 2013 yılında yaptığı terfilerle ilgili bazı polis mensuplarının Yüksek İdare Mahkemesi’nde (YİM) açtığı davalardan pilot olarak seçilen ve emsal teşkil edeceği için önem arz eden davada sona gelindi. Karar için süresiz ertelenen davadan çıkacak karar, rütbelerle ilgili haksızlığa uğradığını iddia eden diğer polis mensuplarının açtıkları davalarda emsal teşkil edecek. Müfettiş Muavini Mahmut Gümüşsoy’un, 2013 yılında, Polis Hizmetleri Komisyonu’nun düzenlediği terfi amaçlı ‘disiplin’, ‘sicil’ ve ‘sözlü yarışma sınavının’, kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle Yüksek İdare Mahkemesi’ne dosyaladığı dava, pilot dava seçilmişti.

Emine UYSAL

Polis Hizmetleri Komisyonu’nun 2013 yılında yaptığı 310 terfiyle ilgili bazı polis mensuplarının Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) açtığı davalardan pilot olarak seçilen dava dün görüşülerek karar için süresiz ertelendi.

Müfettiş Muavini Mahmut Gümüşsoy’un, 2013 yılında, Polis Hizmetleri Komisyonu’nun düzenlediği terfi amaçlı ‘disiplin’, ‘sicil’ ve ‘sözlü yarışma sınavının’, kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle Yüksek İdare Mahkemesi’ne dosyaladığı dava, pilot dava seçilmişti.

Davacı Mahmut Gümüşsoy, 2 Eylül 2013 tarihli müfettişlik münhali sonuçlarının iptalini istiyor.

Yüksek İdare Mahkemesi’nde Tanju Öncül’ün huzurunda görüşülen davada, Mahmut Gümüşsoy adına avukat Levent Kızılduman, PGM adına KKTC Başsavcılığı’ndan savcı Meryem Beşoğlu ve ilgili şahıslar Sonuç Naneci, Günay Karacamert ve Ahmet Aydoğdu adına avukatlar Fırat Merttürk ve Mustafa Asena hazır bulundu.

Savcı Meryem Beşoğlu, davacının, disiplin ithamnamesini içeren raporunu emare olarak sundu. Evrak, emare 65 olarak kaydedildi.

Merttürk: Anayasa’ya aykırılık yok

Davalı Müfettiş Sonuç Naneci'nın avukatı Fırat Merttürk, savcının beyanlarına katıldığını belirterek, davada Anayasa'ya aykırılık olmadığını savundu.

Merttürk, "Davalı 30 yıllık polistir ve birçok birimde görev yaptı. Adil bir sınav ve değerlendirme sonucu terfi ettirildi. Sözlü sınavda yönlendirme yapıldığı iddiasını reddediyoruz" dedi.

Asena: Komisyon, terfi kararlarında hata yapmadı

Müfettiş Ahmet Aydoğdu ile Günay Karacamert'in avukatı Mustafa Asena, müvekkillerinin disiplin suçu almadığını belirtti.

Avukat Asena, hitabında özetle şunları söyledi:

"Sicili temiz, yıllarca emniyette hizmet veren iki polis mensubunun karşısında, sicilinde barda kavga çıkaran, amirlerinin ikazlarına rağmen olay çıkaran bir polis mensubu var. Davacı, disiplin suçu işlemiş bir polis mensubudur. Davalılar, hatta ödül almış kişilerdir. Davacının disiplin suçunun göz ardı edilmesi adil olmazdı. Yasa, disiplin suçu alan ve almayanları ayırdı. Yasada yapılan düzenleme ile geçmişteki hata düzeltildi. Davacı, mahkemeye temiz ellerle gelmedi. Olay çıkaran insanların sorumlu mevkilere getirilmesi doğru değil. Mevki ettirilecek kişinin sınavda başarılı olması yeterli değil. Komisyon, terfi kararlarında hata yapmadı"

Yargıç Tanju Öncül, davayı karar için süresiz erteledi.

Kızılduman, sınavda hukuka ayrılık olduğunu iddia etmişti

Avukat Levent Kızılduman, önceki celsede, yapılan sınavda hukuka aykırılık olduğunu savunmuştu. Kızılduman, “Tüm olgular neticesinde davalının 2 Eylül 2013’te başarı listesini oluşturan karar ve işlemi açıkça hukuka aykırıdır. İdari karar hatalı olduğundan iptal edilmeli. Takdir mahkemenindir” demişti.

Savcı Meryem Beşoğlu ise sınavın yasal mevzuata uygun olduğunu savunmuş, “Davalıların işlem ve eylemleri yasaya uygundur” ifadesini kullanmıştı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.