1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVA TEK DOSYADA TOPLANDI
DAVA TEK DOSYADA TOPLANDI

DAVA TEK DOSYADA TOPLANDI

Kürtaj davası sanıklarından 3’ü 19 diğer 3’ü ise 20 davadan itham edildi

A+A-

Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol başkanlığında, Murat Soytaç ve Seran Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, savcılığın iddianamede tadilat talebine ilişkin kararını açıkladı.

Dava tek dosyada toplanacak

Heyet, savcılığın iddianamede tadilat yaparak davayı tek dosya altında toplamasına emir verdi. Mahkemede, daha sonra sanıklar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek, Rasiha Serdaroğlu, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan ve Fahri Karagözlü itham edildi.

Sanıklar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek ve Rasiha Serdaroğlu Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek , çocuk düşürmeye teşebbüs, hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak, çocuğun doğumunu gizleme suçlarından oluşan 19 davadan, diğer sanıklar Ayşegül İşbilen, Taner Okburan , Fahri Karagözlü ise bu davalar yanında adam öldürme suçunun da yer aldığı 20 ayrı davadan itham edildi.

Hükümsüz tutukluluk hali devam ediyor

Sanıklar, haklarındaki ithamların hiçbirini kabul etmedi. Girne Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davada, Ağır Ceza Heyeti’ne başkanlık edecek olan Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol da, davaya yarın 10.30’da devam edilmesi ve sanıkların hükümsüz tutukluluk hallerinin devamına emir verdi.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.