1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVALARI BOYLARINI AŞTI!
DAVALARI BOYLARINI AŞTI!

DAVALARI BOYLARINI AŞTI!

Biri serbest diğeri cezaevine!

A+A-
Oldukça kabarık sabıka kaydına sahip olan ve uyuşturucu suçundan poliste tutuklu bulunan iki zanlı teminata bağlandı
Lefkoşa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri’nin düzenlediği operasyon sonucu tutuklanan 30 yaşındaki Mehmet Kılıç ve 34 yaşındaki İmam Büyükakşeker hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Zanlılar dün yargılanacakları davalardan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı Büyükakşeker’in 17 sabıkası olduğu, bunlardan 7’sinin uyuşturucu suçları olduğu belirtilirken, Kılıç’ın 40 ayrı sabıkasından 17’nin uyuşturucu olduğu açıklandı.


SABIKA DOSYALARI KABARIK

Polis, geçtiğimiz hafta sonu alınan bir ihbar üzerine İmam Büyükakşeker’in evinde arama yapıldığını, evin çeşitli bölmelerinde toplam 15 gram 638 miligram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu bulunduğunu söyledi. Polis, ayrıca Mehmet Kılıç’ında tasarrufunda ise 1 gram 291 miligram uyuşturucu bulunarak emare yapıldığını belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlı Büyükakşeker’in 17 ayrı sabıkası bulunduğunu, 7 sabıkasının uyuşturucu suçundan olduğunu, diğer zanlının ise 40 ayrı sabıkası olduğunu ve 17 sabıkasının ise uyuşturucu olduğunu belirterek tutuklu yargılanmaları talebinde bulundu.

BİRİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Zanlıların avukatının tutuklu yargılanmalarına itiraz etmesi üzerine duruşma yapıldı. Duruşma sonucunda Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı İmam Büyükakşeker’in yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 3 gün en yakın polis karakoluna gidip imza atması, 4 bin TL nakit teminat yatırması ve 1 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Zanlı Kılıç’ın ise tutuklu yargılanmak üzere 20 gün süre ile cezaevine gönderildi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.