1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVALARINI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK!
DAVALARINI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK!

DAVALARINI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK!

Davalarını cezaevinde bekleyecek!

A+A-

Güney’den temin ettiği sahte Pakistan pasaportu ile geçtiğimiz günlerde Ercan Havalimanından çıkış yapmaya çalıştığı sırada polis tarafından tespit edilerek tutuklanan Abdul Raşit isimli kişi, hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlanmasıyla yargılanacağı güne kadar cezaevine gönderildi.

Abbas ELMAS

Ercan Havalimanı’ndan geçtiğimiz Cuma sahte Pakistan pasaportu ile çıkış yapmaya çalıştığı sırada polis tarafından gözaltına alınan Abdul Raşit, 20 gün süreyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Maeriç Polis Karakolu’nda görevli polis memuru, zanlı Abdul Raşit’in “Sahte resmi belgeyi tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme ve sahtekarlıkla kayıt temini” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının 18 Ekim tarihinde Ercan Havalimanı’na giderek Güney’de sakin Haydar Ali Raja’dan temin ettiği sahte Pakistan pasaportunu görevli muhaceret memuruna ibraz etmek sureti ile sahtekarlıkla kayıt temini suçunu işlediğini kaydeden Erkan Tekin, zanlının havalimanı içinde tespit edilerek gözaltına alındığını kaydetti.

Polis memuru Erkan Tekin, zanlı üzerinde yapılan aramada ise farklı isimlere düzenlenmiş 2 adet Pakistan pasaportu bulunarak emare alındığını aktararak, zanlının gözaltına alındığını belirtti.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını ve zanlının verdiği gönüllü ifadede suçunu kabul ettiğine değinen polis, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi için mahkemenin uygn göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile 20 günü aşmayacak bir süre ile Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.