1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVALARINI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK!
DAVALARINI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK!

DAVALARINI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK!

Polis soruşturması tamamlandı...

A+A-

Davalarını cezaevinde bekleyecek!

Abbas ELMAS

Lapetos Otel’de birlikte kaldığı oda arkadaşının parasını sirkat ettiği gerekçesi ile geçtiğimiz hafta sonu mahkemeye çıkarılarak tutuklanan Gülizar Rüstemova ve Dilber Yabangeva hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Zanlı olarak tutuklanan Gülizar Rüsemova hakkında yeterli şahadet bulunamadığı için şartsız salıverilirken, “İkametgahtan sirkat” suçlaması ile tutuklanan Dilber Yanbageva yargılanacağı güne kadar 45 gün süreyle cezaevi’ne gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Oktay Güldaş, zanlı Dilber Yanbageva’nın 29 Ağustos tarihinde Lapta’da meydana gelen “İkametgahtan sirkat” suçuyla methaldar olduğunu söyledi.

Polise yapılan bir şikayete zanlının 600 Euro ve 400 TL sirkat ettikleri bilgisi alındığını aktaran polis memuru Güldaş, zanlı Dilber Yanbageva’nın verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini ve sirkat ettiği paraları polise teslim ettiğini kaydetti.

Zanlının KKTC’de ikamet izinsiz ve çalışma izinsiz bulunduğunu, KKTC ile hiçbir yasal bağı bulunmadığını açıklayan Güldaş, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadıyla mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Savcı Emine Taşkın, KKTC ile yasal bağı bulunamayan zanlının yargılanmaktan kaçma riski olduğuna değinerek, zanlının 2 ayı geçmeyecek bir süre ile Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak kamasını talep etti.

Savunma avukatı, zanlının ailesinin KKTC’de bulunduğunu ve zanlının teminat şartlarını yerine getirebilecek durumda olduğunu ifade ederek, teminat şartlarına bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakılmasını talep etti. Savunma avukatı ayni zamanda 2 aylık sürenin kişi özgürlük haklarını kısıtlayacak nitelikte olduğunu savundu.

Huzurundaki şahadeti ve itirazları değerlendiren Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlının işlediği suçun ciddiyetine dikkat çekerek, serbest kalması halinde yasadışı yollardan yargılanmadan kaçma ihtimali olduğuna değindi ve zanlının 45 günü geçmeyecek bir süre ile cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.