1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVALARINI CEZAEVİ'NDE BEKLEYECEK!
DAVALARINI CEZAEVİ'NDE BEKLEYECEK!

DAVALARINI CEZAEVİ'NDE BEKLEYECEK!

Yaşlıları kandırıyordu...

A+A-

Davalarını cezaevinde bekleyecek!

Abbas ELMAS

Girne’de bohçacı kılığında yaşlı kişilerin evine girerek sirkat suçunu işlediği gerekçesiyle KKTC’den çıkış yaptığı sırada tespit edilerek gözaltına alınan 41 yaşındaki Birgül Boçkır, dün teminat talebiyle yeniden yargı huzuruna çıkarılarak davaları görüşülünceye kadar cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Mustafa Meren, zanlının Lapta bölgesinde Kasım ayı içinde iki ayrı evde meydana gelen “İkametgahtan sirkat” suçuyla methaldar olduğunu söyledi. Meren, zanlının biri kadın diğeri erkek olan iki yaşlı kişinin evine bohçacı kılığında girerek, tuvaleti kullanma bahanesiyle yatak odalarında girdiğini ve yaklaşık 4 bin TL nakit parayı sirkat ettiğini belirtti.

Zanlının 20 Kasım’da Ercan Havalimanı’ndan ülkeden çıkış yapmak isterken tespit edilerek gözaltına alındığını ifade eden Mustafa Meren, zanlının tasarrufunda 2 bin 655 TL nakit para bulunarak emare alındığını kaydetti. Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığına işaret eden Mustafa Meren, zanlının TC vatandaşı olduğunu ve KKTC ile bağlantısı bulunmadığına değinerek, zanlının davaları görüşülünceye kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep eti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlının işlediği suçun ciddiyetine dikkat çakarak, davalarında hazır bulnmasını sağlamak adına yargılanacağı güne kadar 45 günü geçmeyen bir süre ile Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.