1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVANIN SEYRİ DEĞİŞEBİLİR!
DAVANIN SEYRİ DEĞİŞEBİLİR!

DAVANIN SEYRİ DEĞİŞEBİLİR!

Polis balistik inceleme sonuçlarını bekliyor.

A+A-

Girne’deki uyuşturucu operasyonu sonrasında ortaya çıkan silahlarla ilgili aranan Hasan Aşanlar’ın da gözaltına alınması ile tutuklu sayısı 5’e yükseldi.


Devrim DEMİR

Narkotik ekiplerinin, 30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında düzenlediği operasyonlarda ele geçirdiği uyuşturucu, silah ve yüzlerce merminin ardından tutuklu sayısını 5’e yükseltti.

Önceki gün yapılan operasyonda 2 adet 9 mm çapında Baretta marka tabanca’yı Bülent Özkoçak’a verdiği tespit edilen Hasan Aşanlar da gerçekleştirilen operasyonun ardından tutuklandı.

Zanlı Bahadır Akkaya, Mevlana Şems Çankaya, Asım Özkayım, Bülent Özkoçak ve Hasan Aşanlar dün ek tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asfoğulları, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek zanlı Hasan Aşanlar’ın 3 gün, Bahadır Akkaya, Mevlana Şems Çankaya, Asım Özkayım ve Bülent Özkoçak’ın ise 7’şer gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Suçlarını itiraf ettiler

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, 30 Mayıs tarihinde Girne’de zanlılar Bahadır Akkaya ile Güler Pirbudak’ın beraber kaldıkları evde yapılan aramada hem silah hem de uyuşturucu madde bulunduğunu anımsattı.

Polis, zanlılara ait bir adet 9 mm çapında kurusıkı tabanca ve şarjörü, bir adet 7.65 mm çapında tabanca ve şarjörü, 56 adet 7.65 mm çapında canlı mermi, 229 adet 9 mm çapında canlı mermi ve 9 adet av tüfeği fişengi bulunduğunu söyledi.

Ramiz, zanlıların itirafları doğrultusunda Akkaya’nın Karaman’daki evinin bahçesi ve çevresinde detektör köpek yardımıyla detaylı arama yapıldığını, evin yaklaşık 200 metre kuzeydoğu kısmında ağaç altında gömülü vaziyette pompalı ateşli silah bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

zanli-bulent-ozkocak-1024x683.jpg

Polis, ayrıca önceki gün zanlı Bahadır Akkaya’ya ait ofiste yapılan aramada ise iki adet 9 mm tabanca, şarjör ve mermi bulduklarını kaydetti. Polis, zanlı Akkaya’dan yapılan sorgulamada söz konusu tabancaları zanlı Bülent Özkoçak’tan aldığını itiraf ettiğini, bunun üzerine zanlı Özkoçak’ın da önceki gün tutuklandığını söyledi.

Soruşturma memuru, mesele ile ilgili yapılan soruşturmada olayla bağlantılı Hasan Aşanlar’ın da tespit edilerek gözaltına alındığını belirtti. Polis, zanlılar Çankaya, Akkaya, Özkoçak ve Aşanlar’ın gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini söyledi.

zanli-bahadir-akkaya-1-1024x683.jpg
Polis: Davanın seyri değişebilir

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, ilk kez mahkemeye çıkarılan zanlı Hasan Aşanlar’ın 3 gün diğer zanlıların ise 7’şer gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

Polis, bu süre içerisinde ele geçirilen silahlarla ilgili inceleme yapılacağı, balistik incelemenin sonucunun soruşturmanın seyrini değiştirebileceğini dile getirdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.