1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DAVANIN SEYRİ DEĞİŞTİ
DAVANIN SEYRİ DEĞİŞTİ

DAVANIN SEYRİ DEĞİŞTİ

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’de devam eden büyük soygun davasında en önemli kanıt olan gönüllü ifade geçersiz sayıldı

A+A-

Kooperatif Merkez Bankası’na ait para nakil aracının 24 Temmuz tarihinde soyulması ile ilgili Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada dün önemli bir gelişme yaşandı. Suçla direkt bağlantılı tek tutuklu olan sanık BilayÇetereisi’nin polis gözetiminde verdiği gönüllü ifadesi geçersiz sayıldı. Soygun planının ve sonrasının anlatıldığı ifadenin baskı altında sanığa imzalatıldığı belirtildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet, ifadenin mahkemeye kanıt olarak ibraz edilmesini reddetti. Soygun ile ilgili en önemli kanıtlardan biri olan gönüllü ifadenin geçersiz sayılması ile birlikte davanın seyrinin değişmesi bekleniyor.

EN ÖNEMLİ KANITTI

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’de devam eden büyük soygun davasında en önemli kanıt olan gönüllü ifade geçersiz sayıldı. Sanık avukatı Menteş Aziz, sanığın gönüllü ifadesinin baskı altında alındığına, sanığın polis tarafından darp edildiğine ve sanığın suçun olduğu kaza dışında başka bir yerdeki polis karakoluna götürülerek avukatından gizlendiğine dair iddiaları sonucu başlatılan duruşma içerisinde duruşmada dün karar açıklandı.

İFADE GEÇERSİZ SAYILDI

Savunmanın itirazları üzerine başlatılan duruşma ve dinlenen tanıklar sonrası kararını veren ağır ceza heyeti, sanığın verdiği gönüllü ifadenin geçersiz sayılmasına karar verirken, darp iddialarının ise havada kaldığını belirtti. Kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, gece yarısı evinde uyuyan bir kişinin uyandırılıp, tutuklama emri olmaksızın polis aracına bindirilip, suç kazası olan Güzelyurt yerine Değirmenlik Polis Karakoluna götürülmesinin ve sanığın avukatından gizlenmesinin sonucunda alınan gönüllü ifadenin kabul edilemeyeceğini söyledi.

İFADESİ MAHKEMEDE KANIT OLAMAZ

Ulunay, sanığın verdiği ifadenin gönüllü ifade olduğunu kabul etmelerinin sanığa haksızlık olacağını belirtti. Ulunay, tutuklama emri olmadan sanığın evinde arama yapılmasının ve kaza dışına başka bir yere götürülmesinin sanık üzerinde baskı oluşturduğunu ifade ederek,bu şartlar altında alındığı öne sürülen gönüllü ifadenin mahkemeye kanıt olarak sunulmasını izin vermeyeceklerini açıkladı.

DARP İDDİALARI KABUL GÖRMEDİ

Ulunay, sanık avukatının darp ve şiddet iddialarını ise reddettiklerini belirterek, doktor raporları sonucu bu iddianın havada kaldığını söyledi. Ulunay, sanığın gönüllü ifadesinin tahkikat memuru değil de başka bir polisin almasına karşı itirazı da reddederek, polis yasasına göre her hangi bir polisin gönüllü ifade alabileceğine bulgu yaptı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.